Nieuws

Copaco gaat Dell verdelen

Dell heeft een nieuwe fase ingezet in zijn strategie om ook indirect te gaan verkopen. De Amerikaanse hardwareleverancier ging met Copaco in België en Nederland in zee om zijn client- en server producten te verdelen.

Een jaar geleden introduceerde Dell zijn Dell Direct partnerprogramma, waarbij het bedrijf afstapte van zijn louter directe verkoopsmodel. Nu schakelt de Texaanse pc-bouwer ook een distributeur in. Copaco bedient in de Benelux zo’n zesduizend resellers en systeemintegratoren en zal vanuit zijn marktpositie Dell ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling van het kanaal in de regio.
 
Copaco bouwt momenteel aan een Dell-team om zo zeer gefocust de markt te kunnen bedienen. Verder is er in overleg met Dell een aantal standaardmodellen gedefinieerd, die Copaco op voorraad houdt. Dit maakt levering binnen 24 uur mogelijk tegen interessante condities.
 
Volgens Erik Preisser, Channel Director Benelux bij Dell was de keuze voor Copaco makkelijk: “Copaco is een sterke distributeur met een regionale focus, die naast zijn standaardfuncties over een uitgebreide kennisbasis beschikt om resellers te ondersteunen met advies en een uitgebreid dienstenpakket. Op basis van deze kwaliteiten hebben ze een brede klantenset opgebouwd met partijen die wij nog te weinig aanspreken. Door de geringe overlap ontstaat er een evidente ‘win-win’ situatie.”
 
Régis Vermeire, Managing Director van Copaco Belgium zegt dat zijn bedrijf op zoek was naar een sterk A-merk “met ruimte voor proactieve marktontwikkeling. We willen graag werken met merken die ons de ruimte bieden om groei te realiseren op het gebied van producten en diensten. De toetreding van Dell tot ons portfolio is wat dat betreft een goede stap voorwaarts. Door aan dit sterke merk andere diensten en producten toe te voegen, kunnen we voor onze klanten een ware ‘one-stop shop’ vormen.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business