De Oost-Vlaamse specialist in datacenter virtualisatie, A-Server, is op zoek naar resellers voor zowel zijn aanbod in backup & disaster recovery en zijn cloud computing diensten. A-Server werkt exclusief via een indirect kanaal en belooft de reseller mooie marges. Vorig jaar in de zomer al startte A-Server de rekrutering van partners voor het verdelen van […]


De Oost-Vlaamse specialist in datacenter virtualisatie, A-Server, is op zoek naar resellers voor zowel zijn aanbod in backup & disaster recovery en zijn cloud computing diensten. A-Server werkt exclusief via een indirect kanaal en belooft de reseller mooie marges.

Vorig jaar in de zomer al startte A-Server de rekrutering van partners voor het verdelen van de oplossingen van het Amerikaanse Zenith Infotech. Die oplossing bestaat uit een appliance die de partner bij zijn klant kan plaatsen en die zorgt voor backup en recovery. De appliance wordt op afstand gemonitored door A-Server, dat de reseller in geval van problemen contacteert zodat die de problemen kan oplossen. Volgens product management en marketing manager Arvid Fossen van A-Server maakt deze oplossing het de reseller veel makkelijker om deze oplossingen te implementeren bij een klant. “Iedere reseller kan dit soort oplossingen verkopen, die heel erg populair is bij KMO-klanten.” Installatie en eerstelijnshulp worden verzorgd door de reseller, voor tweedelijnssupport kan de reseller terecht bij A-Server. “Een reseller kan deze oplossing als ‘white label’ verkopen, en bepaalt dus eigenlijk zelf de marge. Dan spreek je niet meer over 10 of 20% marge, maar misschien 50% of meer.” Volgens Fossen is de instapdrempel voor de reseller zeker niet erg hoog. De afrekening gebeurt via maandelijkse leasing.
 
A-Server is voornamelijk actief in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Alles samen telt het bedrijf nu een 150-tal partners, tegen eind dit jaar moet dat aantal rond de 1.000 liggen. Fossen schat dat toch wel een duizendtal Belgische resellers in aanmerking komen om de oplossing in de markt te zetten. A-Server verwelkomt zowel resellers die maar af en toe een verkoop realiseren, als resellers die zich echt in de materie specialiseren.
 
A-Server zoekt eveneens resellers voor zijn ‘Datacenter as a Service’-concept. Service providers kunnen goedkoop en flexibel cloud computing services aanbieden aan hun klanten. Ze kunnen dit doen vanuit hun eigen datacenter of vanuit het Europese datacenter van DAAS.com. Het Datacenter a s a Service aanbod is gebouwd op hardware van Sun Microsystems. Voor een dergelijk project is de instapdrempel voor een reseller uiteraard groter, er dient minimaal een volledig rack ingezet te worden. In België verder onder meer al Real Internet Solutions als partner opgetekend. Momenteel loopt een betafase waaraan een goede duizend mensen deelnemen. De verdere uitrol zou in mei gebeuren.

Voor resellers die meer willen weten over zowel het backup & recovery aanbod als de cloud computing diensten van A-Server organiseert het bedrijf op regelmatige basis seminar.