Nieuws

Cross-selling dankzij nieuwe Intel-chips

Met de aankomende Intel Core i5-processorfamilie en bijbehorende moederborden met P55-chipset, krijgt de consument er weer een extra keuze bij. Volgens MSI opent dat perspectieven voor de reseller: als die precies weet voor wie dat product geschikt is, dan kan hij ervan profiteren door andere hardware mee te verkopen.

Intel lanceert binnenkort een nieuwe processorfamilie voor desktop-pc’s. De Core i5 processor vult het gat op tussen de krachtige (maar erg dure) Core i7 en het mainstream Core 2 Duo/Quad-gamma. Misschien wel het opvallendste aan de Core i5 is dat hij voorzien is van een nieuwe LGA1156-processorvoet. Die is niet compatibel met de LGA1366 en LGA775 van de huidige generatie Intel-moederborden, zodat een upgrade naar een moederbord met P55-chipset onoverkomelijk is. Ook MSI, met het Europese hoofdkantoor in Eindhoven, zal moederborden met de Intel P55-chipset gaan voeren. In eerste instantie gaat het om drie ATX-modellen, die eind dit jaar aangevuld worden met een MicroATX-moederbord.

Voert MSI rond hun P55-moederborden speciale acties met de distributeurs en resellers?
Marc Geernaert: Om te beginnen geven we tot eind september een gratis G41-moederbord weg voor ieder exemplaar dat er van onze twee duurste P55-moederborden verkocht wordt. Daarna volgt er nog een actie, maar de details daarvan zijn nog niet bekend.

Heeft MSI goede overeenkomsten met zijn distributeurs om voldoende voorraad te garanderen?
Een en ander hangt daarbij af van Intel, maar op dit moment zien wij hoegenaamd geen probleem om P55-moederborden te leveren. Sterker nog: de P55-moederborden zijn per direct verkrijgbaar, waarbij het goedkoopste model voor de reseller minder dan 100 euro kost in aankoop. De Core i5-processor – die enkel op dit type moederborden past – zag op 8 september officieel het daglicht.

Welke argumenten moet de reseller gebruiken om dit product bij zijn klant aan te prijzen?
De P55-chipset en de Core i5-processor zijn Intels nieuwste generatie chips die kracht én zuinigheid combineren. Kopers die de nieuwste technologie wensen, zijn dus de eerste potentiële klanten. Verder voegde MSI eigen technologie toe aan de moederborden. Zo verbruiken onze borden dankzij DrMOS minder energie, en kun je met behulp van de OC Genie-functionaliteit heel gemakkelijk de processor overklokken. Dat overklokproces gebeurt volautomatisch en met weinig risico’s. Iedereen die nu of in de toekomst betere prestaties wil van zijn pc, kan die functie gebruiken. Ook leken.

Waarom moet de reseller voor dit product van MSI kiezen en niet voor een gelijkaardig product van een concurrent?
Naast de voordelen van DrMOS en OC Genie, biedt MSI sinds kort een versnelde RMA-omruilafhandeling. We willen dat tegen eind 2009 kunnen terugbrengen tot twee weken, terwijl nu zes weken gebruikelijk is. Ook werd onze organisatie opgesplitst in één afdeling voor componenten en één voor systemen, met daarbij extra mensen, wat ten goede komt van de kwaliteit van ondersteuning die we het kanaal kunnen bieden.

Op welk type consument moet de reseller mikken?
In eerste instantie de veeleisende upgrader die de nieuwste Intel-technologie wil voor een betaalbare prijs. We vermoeden dat de P55-moederborden vooral in desktopsystemen in de prijsklasse tussen 750 en 999 euro zullen opduiken. Dat zijn zeker geen goedkope systemen, maar met de nakende lancering van Windows 7 zal de upgradegolf ongetwijfeld aanzwengelen, en dan is een nieuwe processor zoals de Core i5 altijd interessant. En net daar liggen kansen voor de reseller: die kan tegelijkertijd een passend P55-moederbord verkopen, en eventueel ook DDR-3 geheugen. Mogelijkheden genoeg dus om aan cross-selling te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business