Nieuws

Microsoft opent archiefmappen Outlook

Microsoft opent de .pst-archiefbestanden van Outlook voor ontwikkelaars. Het bedrijf gaat de documentatie van het bestandsformaat vrijgeven.

De technische documentatie zal uitleggen hoe gegevens opgeslagen worden, en hoe andere software eraan kan. Ook zal duidelijk worden hoe gegevens gestructureerd zijn en hoe men door de mappen kan navigeren.

Microsofts openheid
In een blogpost legt Paul Lorimer, verantwoordelijk voor interoperabiliteit, de motivatie van Microsoft uit. “De overdraagbaarheid van gegevens wordt belangrijker voor onze klanten en partners naarmate meer informatie digitaal opgeslagen wordt. Een scenario dat sinds kort op tafel ligt, is platformonafhankelijke toegang tot e-mail, agenda en adresboek van Outlook.

De documentatie is nog lang niet klaar, er wordt volgens Lorimer nog aan gewerkt. Bedrijven uit de IT-sector en klanten zijn gevraagd om hun mening over de technische documentatie. Microsoft wil er zeker van zijn dat de specificatie duidelijk genoeg is.

Zodra de specificaties klaar zijn, zal Microsoft ze vrijgeven onder zijn eigen licentie, de Open Specification Promise. Dat is een soort openbronlicentie die Microsoft gebruikt voor zijn openbare informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business