Nieuws

Dell toont experimenteel Chrome OS

Dell heeft een onofficiële versie van Chrome OS klaar voor zijn minilaptop Mini 10v. Het systeem is een experimentele uitgave die is gebaseerd op de broncode die Google twee weken geleden vrijgaf.

In een blogpost zegt Dells technologiestrateeg Doug Anson dat het bedrijf erin geslaagd is om Chromium OS op de Mini 10v te laten draaien. Chromium OS is de naam voor het openbronproject waaruit volgend jaar Chrome OS zal voortvloeien.

Over Chromium OS is nog maar weinig bekend, behalve dat het steunt op internetdiensten. Anson bevestigt dat. “Zonder netwerkverbinding is Chromium OS niet erg interessant”, klinkt het. “Met netwerkverbinding schittert het."

Nog niet stabiel
Verder is Dell matig enthousiast over de stabiliteit in deze fase. Zo heeft de netwerkmanager vijf tot tien minuten nodig om alle toegangspunten te vinden. Bovendien kan die netwerkmanager gemakkelijk vastlopen. “Als je twijfelt: herstarten en nogmaals proberen”, geeft Anson als advies.

Dat herstarten moet trouwens met de aan/uit-knop, aangezien de software zelf geen afsluitmogelijkheden heeft. Wel bevestigt Anson dat het systeem snel opstart. Google zelf beweert dat dat in zeven seconden kan, bij de praktijktest van Dell is dat twaalf seconden. 

Wie zelf wil experimenteren met de software kan een image downloaden en deze vanaf een usb-stick op een minilaptop laden. Dell benadrukt wel dat het geen ondersteuning geeft voor de software, omdat deze op dit moment nog zeer experimenteel en onstabiel is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business