Nieuws

Bing Maps toont rijkere beelden

Microsoft schakelt een versnelling hoger met zijn kaartendienst Bing Maps. Het kondigt een bètaversie aan die gebruikmaakt van Silverlight om betere 3D-afbeeldingen en beelden op straatniveau te tonen. Ook kunnen de kaarten worden geïntegreerd met andere diensten.

Bing Maps Beta maakt gebruik van Microsoft Silverlight om gladde driedimensionale overgangen te maken tussen satellietbeelden en beelden op straatniveau. Net zoals Google Street View heeft Microsoft de straten van veel grote steden gefotografeerd.

De nieuwe bètadienst kan ook afbeeldingen vinden van voorwerpen binnen in populaire bestemmingen, zoals kunsttentoonstellingen in een museum of andere beelden die gemaakt zijn met Microsoft Photosynth en van een geotag voorzien zijn.

Tweets
Ontwikkelaars kunnen ook webapplicaties maken die in Bing Maps Beta draaien. Zo is er bijvoorbeeld een applicatie die werkt met Newseum. Deze zorgt ervoor dat je bij een navigatietocht naar de kantoren van krantenuitgevers de voorpagina van de krant kunt zien.

Gebruikers van Bing Maps Beta kunnen, dankzij een samenwerking met Twitter, ook lokale tweets zien. Twitter maakt daarvoor gebruik van de geolocatiedienst die het onlangs heeft uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business