Nieuws

Internet kost 600 miljoen euro te veel

Verbruikersorganisatie Test-Aankoop heeft een rekenmodule voor internetverbindingen online gezet. Van de elfduizend gebruikers blijkt 94 procent te veel te betalen voor internet. De gemiddelde internetklant zou twintig euro te veel betalen.

Het onderzoek van Test-Aankoop is niet echt representatief, aangezien alle gegevens verzameld zijn via één stuk software op één website, namelijk die van Facebook. Maar dat weerhoudt de verbruikersorganisatie niet om de gegevens open te trekken naar de rest van België.

“Geëxtrapoleerd naar de Belgische gebruikers met 2,5 miljoen residentiële verbindingen leidt dit tot de vaststelling dat bijna 600 miljoen euro te veel werd betaald door internetgebruikers omwille van te dure Belgische tarieven”, zo luidt het persbericht van Test-Aankoop.

Belgacom en Telenet
En de felle toon van Test-Aankoop gaat nog even door: “Geld dat verdwijnt in de zakken van vooral Belgacom en Telenet die bijna negentig procent van de markt op het gebied van breedbandinternet in handen hebben. De studie van Test-Aankoop van november toont aan dat een internetverbinding voor een normaal en intensief gebruik minstens twintig euro per maand duurder is dan de interessantste formule."

Petitie
Test-Aankoop onderneemt ook actie tegen de te hoge internettarieven. Via een petitie heeft het vijftigduizend handtekeningen verzameld voor betere breedbandprijzen. De handtekeningen zullen overgemaakt worden aan de bevoegde minister Vincent Van Quickenborne. Ook de nieuwe Europese Commissaris voor telecom, Neelie Kroes, zal ingelicht worden.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business