Apple heeft een nieuwe overname op zijn naam staan. Deze keer gaat het om Siri, een mobiele persoonlijke assistent. De software regelt onder meer afspraken via spraakbesturing. Siri noch Apple bevestigt het nieuws, maar volgens bronnen van Readwriteweb is eerstgenoemde wel degelijk overgenomen. Een gerucht dat deels wordt bevestigd door recente documenten die Apple en Siri bij […]


Apple heeft een nieuwe overname op zijn naam staan. Deze keer gaat het om Siri, een mobiele persoonlijke assistent. De software regelt onder meer afspraken via spraakbesturing.

Siri noch Apple bevestigt het nieuws, maar volgens bronnen van Readwriteweb is eerstgenoemde wel degelijk overgenomen. Een gerucht dat deels wordt bevestigd door recente documenten die Apple en Siri bij de Amerikaanse handelscommissie FTC hebben ingediend.

Siri is een gratis programma voor de iPhone waarmee je verschillende webdiensten kunt gebruiken via spraakbesturing. De dienst zou op termijn ook beschikbaar worden voor andere mobiele systemen, maar dat lijkt nu anders te lopen.