Facebook en Skype zouden op het punt staan een belangrijke samenwerking aan te kondigen, die onder meer sms, voicechat en Facebook Connect met elkaar integreert. Dat vertellen goede bronnen aan Kara Swisher van AllThingsD. Een dergelijke samenwerking is een natuurlijke evolutie voor Facebook. De sociaalnetwerkgigant wil een centraal communicatieplatform zijn voor zijn gebruikers, over verschillende […]


Facebook en Skype zouden op het punt staan een belangrijke samenwerking aan te kondigen, die onder meer sms, voicechat en Facebook Connect met elkaar integreert.

Dat vertellen goede bronnen aan Kara Swisher van AllThingsD. Een dergelijke samenwerking is een natuurlijke evolutie voor Facebook. De sociaalnetwerkgigant wil een centraal communicatieplatform zijn voor zijn gebruikers, over verschillende media heen.

Skype heeft 560 miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er 124 miljoen de internettelefoondienst minstens één keer per maand gebruiken. Facebook heeft onlangs de 500 miljoenste gebruiker verwelkomd.


Al die Facebookgebruikers kunnen elkaar binnenkort nog makkelijker vinden en met elkaar praten, via het nieuwe Skype.

Facebookintegratie in nieuwe versie Skype
Op een screenshot die Swisher kon bemachtigen, is te zien hoe een videochatfunctie gelinkt wordt met Facebook in de nieuwe versie van Skype. Versie 5.0 van deze software wordt binnen enkele weken verwacht.

Deze samenwerking is vooral voor Skype erg interessant. Het voipbedrijf domineert de wereld van internettelefonie, maar moet ook aanwezig zijn op de plaatsen waar internetgebruikers samenkomen, zoals in dit geval Facebook.

En voor Facebook is dit een goede zet om zijn sociale netwerk internationaal uit te breiden – Skype is vooral buiten de VS populair.