Nieuws

Open Hardware Monitor 0.2.1 bèta

Je krijgt af en toe met onverklaarbare crashes te maken? Dan is de kans reëel dat temperatuurproblemen aan de basis liggen. Open Hardware Monitor vertelt het je wel.

Het programma werkt zowel onder 32- en 64-bit-Windows als onder Linux, en het behoeft geen installatie. Zodra je het opstart, verschijnt een hele reeks meetresultaten, verdeeld over drie kolommen. Links het gemeten hardwareonderdeel, in het midden de waarde die werkelijk en in realtime gemeten werd (en wordt) en rechts de maximale waarde.

De tool meet en monitort temperatuursensoren, de snelheid van ventilatoren, voltages en kloksnelheden van je systeem. Het programma ondersteunt het merendeel van de chips op de hedendaagse moederborden, waaronder Winbond, Fintek en ITE.

[download_file]

Je krijgt zowel de temperatuur te zien van Intel- en AMD-processoren, van grafische kaarten van ATI en NVidia als van de smart-temperatuur van je harde schijven.

Selecteer je View, Show Plot en plaats je bij een of meer items een vinkje, dan krijg je onder aan de lijst in realtime een grafische weergave van de geselecteerde waarden te zien.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business