Nieuws

Google groeit fors

De resultaten die Google voor het eerste kwartaal bekendmaakt zijn iets beter dan wat Wall Street had verwacht. Maar de winst per aandeel ligt lager.

 

Het bedrijf meldt 6,54 miljard dollar aan netto-inkomsten, iets meer dan de 6,32 miljard dollar die door analisten werd voorspeld. In totaal is er een groei van 27 procent ten opzichte van een jaar geleden. De winst per aandeel ligt met 8,08 dollar per aandeel wel iets lager dan de 8,10 dollar die werd verwacht.

Buitengewoon
Het is voor Google de eerste keer dat er resultaten worden voorgesteld sinds het aftreden van Eric Schmidt en de herintrede van Larry Page als algemeen directeur van het bedrijf.

Bij de voorstelling van de kwartaalresultaten benadrukte financieel directeur Patrick Pichelle dat zijn bedrijf de laatste achttien maanden buitengewoon werk heeft geleverd. Daarbij verwees hij naar de Chrome-browser, besturingssysteem Android en de advertentieproducten van Google.

Tot slot wist het bedrijf te zeggen dat 2011 een recordjaar voor aanwervingen bij Google wordt. Eind vorig jaar telde het bedrijf 24.400 werknemers. Eind maart stond die teller al op 26.316.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business