Nieuws

Vier maatregelen om hackers buiten te houden

Hackers proberen u altijd een stapje voor te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat u hen gewoon hun gang moet laten gaan. Vier belangrijke maatregelen die de risico's zullen beperken en de meeste aanvallen afslaan.

Hoe houdt u hackers buiten?

Hackers slapen nooit. Ze proberen u altijd een stapje voor te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat u hen gewoon hun gang moet laten gaan. Vier belangrijke maatregelen die de risico’s zullen beperken en de meeste aanvallen afslaan:

 

1. Inventariseer de apparaten in uw bedrijf

Natuurlijk moet u niet elke kwetsbare plek in kaart brengen van elk apparaat. Maar als u uw IT-infrastructuur wil beschermen, moet u weten wat er allemaal in uw onderneming voorhanden is. Inventariseer alle fysieke en virtuele servers, pc"s, smartphones, tablets en andere apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk.

 

2. Inventariseer uw software

Lijst op welke software er precies in gebruik is op het netwerk, zodat u bij lekken snel kan inschatten wat de impact is.

 

3. Automatiseer patchbeheer

Voor het gros van de aanvallen hebben de applicatieproducenten al een patch uitgebracht. Patchbeheer en risicomanagement helpen gaten te dichten alvorens een rondspeurende hacker ze ontdekt.

 

4. Gebruik antimalwaresoftware

Malware zoals virussen, wormen, trojans, botnets en rootkits zijn ideaal om in te breken bij een bedrijfsnetwerk. Installeer daarom antimalwaresoftware en hou die up-to-date, zo houdt u de meeste malware buiten de deur.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business