Acronis, een wereldwijd opererend en visionair bedrijf op het gebied van cyberbescherming, heeft het nieuwe team bekendgemaakt dat zich gaat richten op het opschalen van partnerschappen en het uitbreiden van het portfolio van MSP's.


Ter ondersteuning van de groeiplannen van Acronis voor de regio gaat Rony Moyal, Sales Manager voor Israël en OEM Sales Director, het nieuwe Benelux-team leiden. Hij werkt vanuit de Verenigde Staten en kwam vier jaar geleden bij Acronis. Hij neemt meer dan 18 jaar aan ervaring mee in de ontwikkeling, marketing en innovatie van cloudoplossingen voor telecombedrijven, techdistributeurs en serviceproviders met een focus op groei. Rony heeft carrière gemaakt op het gebied van sales, met veel ervaring in sales en business development voor cyberbescherming, virtualisering, service- en factureringsautomatisering, cloud monetization en digitale transformatie, naast diverse andere technologieën.

Rony Moyal: “Acronis wil zich in 2023/24 richten op regio’s met veel potentie die een niet-optimale penetratiegraad hebben. Wij denken dat de Benelux over een onuitputtelijk potentieel beschikt en Acronis, als leider op het gebied van cyberbescherming, kan daar op inspringen met onze partners in de regio. Acronis wil zijn marktaandeel in de Benelux de komende twee jaar verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Het bedrijf investeert al in een lokaal en speciaal hierop toegespitst salesteam, op de regio afgestemde marketingactiviteiten en een lokale DC voor de regio.”

Richard Weyts is benoemd tot Distributie Account Manager voor het opzetten van een team gericht op Nederland, België en Luxemburg. Na recente veranderingen in het Global Sales Team heeft Acronis de organisatiestructuur herzien om aan te sluiten bij de nieuwe bedrijfsdoelen. Weyts heeft ervaring in sales en datamanagement in retail en heeft de functie aanvaard om de groei van zakelijke activiteiten in de Benelux te ondersteunen.


Het team van topkwaliteit wordt versterkt door Niels Kuenen als Senior Strategic Partner Manager. Niels is bekend in sales, pre-sales, salesmanagement en B2B. Hij heeft veel ervaring in business development met aandacht voor digitale transformatie, beveiliging, IT-projecten/-processen en supply chain. Met meer dan 12 jaar ervaring in de branche beschouwt Niels zichzelf als een echte cyberbeschermingsliefhebber. Hij zal zich richten op het uitbreiden van Acronis’ partnerportfolio in alle drie landen van de Benelux.

Het nieuwe Acronis team

Camilla Blomster – (nieuw) Regional Marketing Manager.
Ronald van Rees – (nieuw) Distribution account Manager Benelux.
Richard Weyts – (nieuw) Cloud Distribution Success Manager Benelux.
Fathi Ben Ahmed – (nieuw) Strategic Partner Manager Northern Europe
Niels Kuenen – (nieuw) Senior Strategic Partner Manager Benelux.
Cornel Heijkoop – Senior Solution Engineer Northern Europe.
Shailesh Biere – Cloud Services Advisor.
Rony Moyal – (nieuw) General Manager Benelux & Israel.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.