Black Tiger, de Franse software ontwikkelaar en Europees marktleider in big data-platforms, kondigt aan dat het 14,5 miljoen euro heeft opgehaald bij Arcole en Finance&Invest.brussels om zijn ontwikkeling te financieren.


Sinds 2015 creëerde Black Tiger het eerste “Master Data Platform”, een innovatieve technologie die de simplificatie en een volledig beheer van data gedurende hun hele levenscyclus mogelijk maakt.

Met dit platform kunnen bedrijven alle soorten data verzamelen, opslaan, intelligent benutten en efficiënt toepassen, waardoor hun gebruikservaring, technisch en business-wise, verbetert en waardoor ultiem hun inkomsten kunnen stijgen.

Met een “Plug & play” en agnostische visie, pakt het platform de uitdagingen van GDPR aan op een unieke en innovatieve manier. De ervaring van data experten zit native geïntegreerd in deze technologische oplossing. Het platform kan data uit elke bron verwerken en Data Virtualization realiseren.


Met deze investering van 14,5 miljoen euro kan Black Tiger zijn innovatieprojecten voortzetten om zijn technologieën te ontwikkelen en te verbeteren en zijn positie op de Europese markt te versterken.

“Wij zijn blij met de investering van Arcole en Finance&Invest.brussels en danken hen voor hun vertrouwen in ons bedrijf en onze technologie. De Black Tiger Group is verheugd haar klanten steeds innovatievere en effectievere oplossingen voor het beheer van hun data te kunnen bieden. Het Master Data Platform is een onmisbare technologie voor bedrijven die competitief willen blijven in een voortdurend evoluerende markt”, zegt Anne-Tania Desmettre, CEO van Black Tiger Group.

“Arcole ondersteunt Franse kleine en middelgrote ondernemingen met een groot potentieel. Black Tiger heeft de pertinentie aangetoond van haar Master Data Platform dat bedrijven in staat stelt het beheer van hun data volledig te controleren. Wij delen de strategische visie van het managementteam en hebben vertrouwen in hun vermogen om hun ontwikkelingsprojecten in Frankrijk en internationaal uit te voeren”, aldus Delphine Inesta en Renaud Sueur, Managing Partners van Arcole.

“Black Tiger biedt een innovatieve oplossing voor data-analyse en garantie op GDPR-conformiteit, en speelt daarmee in op de uitdagingen van de digitale transitie waarmee veel bedrijven geconfronteerd worden. In het besef dat de wereldwijde markt voor Big Data & Analytics nog steeds groeit, waren we ook overtuigd door de expertise van het management, de kwaliteit van de tool en de vooruitzichten voor Black Tiger als nieuwe R&D-hub in de Brusselse regio”, aldus Pierre Hermant, CEO en Christine Hick, Investment Manager bij Finance&Invest.brussels.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.