Krëfel ontving de BeCircular Award in de categorie Transitie voor zijn project om oude elektronische apparaten te repareren in partnerschap met ViTeS (tweedehandswinkels).


Krëfel en ViTeS versterken hun samenwerking om een maximum aan producten in verschillende categorieën zoals stofzuigers, televisies en haardrogers een tweede leven te geven.

BeCircular Award is een initiatief van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Sinds verschillende jaren mobiliseert Krëfel haar klanten om hun oude elektronische apparaten in te zamelen in het kader van de actie Big Collect. ViTeS verzamelt reeds een deel van deze producten om ze in hun gespecialiseerde werkplaatsen te herstellen en in tweedehandswinkels door te verkopen. De ambitie is om in 2 jaar tijd 5000 producten opnieuw klaar te maken voor verkoop.


In het begin richt deze samenwerking zich op de Brusselse regio. Op termijn is het de bedoeling het project uit te breiden tot Vlaanderen. Krëfel is ook op zoek naar partners in het Waalse Gewest.

Krëfel maakt het verschil met impACT

Krëfel zet zich elke dag in om zijn CO2-uitstoot te verminderen. Een ander engagement is om apparaten een tweede leven te geven door tweedehands en refurbished producten aan te bieden. Alle ecologische initiatieven vind je nu terug onder de naam impACT. Meer info vind je op https://www.krefel.be/nl/impact

 


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.