ConXioN, de IT-dienstverlener uit Deerlijk, breidt opnieuw uit. Met de overname van Xams Services bevestigt ConXioN haar expertise in het Microsoft Dynamics 365-ecosysteem. De bedrijven bundelen de krachten om hun klanten te voorzien van moderne business oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en processen van elk bedrijf.


Xams is gevestigd in Kortrijk, met bestuurders Sandra Van den Hecke en Inès Van Belle aan het roer. Sinds 13 jaar focussen zij met Xams op de implementatie, uitrol en begeleiding van bedrijfssoftware bij kmo’s, met een specialisatie in Microsoft Dynamics NAV en Business Central.

Nu gaat Xams dus op in ConXioN. De Xams-collega’s vormen samen met ConXioN’s Business Consultancy- én softwareafdeling de ConXioN Business Applications-divisie.

Microsoft Dynamics 365-expertise

‘Xams en ConXioN waren al geen onbekenden. Na jarenlang succesvol samenwerken, zetten we nu de volgende stap’, vertelt Sandra Van den Hecke, medebestuurder van Xams. ‘Door onze expertise nu officieel samen te brengen en de samenwerking verder te optimaliseren, zullen we onze klanten een nog uitgebreidere service kunnen bieden.’


ConXioN is al enige tijd op overnamepad, met als doelstelling Vlaamse bedrijven een centraal aanspreekpunt te bieden en hen IT-gewijs van A tot Z te kunnen ontzorgen.

‘Klanten die hun digitalisering willen versnellen met niet alleen een nieuw of verbeterd ERP-systeem, maar ook met de nodige IT-infrastructuur, netwerken, beveiliging… kunnen daarvoor nu bij één aanspreekpunt terecht’, legt Chris Debyser, oprichter en CEO van ConXioN uit. Dat brede portfolio aan expertises is belangrijk, onderstreept hij: ‘ConXioN is gespecialiseerd in oplossingen met Microsoft 365, zoals onze bekroning in 2021 tot Microsoft Partner of the Year voor België reeds bevestigde. Door het aanbod en de expertise van Xams te integreren in ConXioN, onderstrepen we niet alleen die positie als Microsoft-specialist, maar breiden we dat aanbod ook nog verder uit.’

Ondersteuning van verdere groei

Investeringsmaatschappij Vectis Private Equity zet sinds 2021 mee haar schouders onder de groei van ConXioN met een deelname in het aandeelhouderschap van het bedrijf. De ConXioN-groep werd recent reeds uitgebreid dankzij de oprichting van ConXioN Nederland en de overnames van De Volder NV uit Dendermonde, WestSys uit Izegem en FORT:LOX uit Roeselare.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.