Nieuws

Camerawebsite DPReview blijft toch beschikbaar als archief

DPReview verdwijnt
Amazon heeft besloten camerawebsite DPReview te laten voortbestaan als digitaal archief. Wanneer dit archief beschikbaar wordt gesteld, is niet bekend.

Eind maart raakte bekend dat DPReview zou verdwijnen. Na 25 jaar viel het besluit om de website uit de lucht te halen. Vanaf 10 april zou de website in read-only modus worden geplaatst, waarna de site op een gegeven moment definitief zou verdwijnen. DPReview’s General Manager Scott Everett meldt dat Amazon na het horen zorgen van gebruikers over het ‘verloren gaan van de content’, alsnog heeft besloten de website voort te zetten als archief.

DPReview als digitaal archief

“We hebben ook gehoord dat jullie meer tijd nodig hebben om de website te bereiken, dus we gaan door met het publiceren van artikelen terwijl we werken aan archivering”, schrijft Everett. Wanneer het archief beschikbaar moet zijn, wordt niet vermeld. Ook laat Everett in het midden welke content het archief zal bevatten. Vermoedelijk gaat het enkel om artikelen die de redactie heeft geplaatst – eerder liet Amazon al weten dat gebruikers hun eigen content zelf moeten exporteren.

Gebruikers krijgen nu dus wat langer de tijd om hun eigen content te exporteren. Bovendien schrijft de redactie nog enkele artikelen. Nieuwe YouTube-video’s hoeven we alvast niet te verwachten. De presentatoren van het DPReview-kanaal, Chris Niccolls en Jordan Drake, zijn inmiddels verhuisd naar PetaPixel. Ze blijven daar camera’s reviewen, maar gaan zich ook focussen op andersoortige content als documentaires.

Uitgelicht artikel Amazon Frankrijk Amazon en Europese Unie zouden deal hebben

Ontslagronde bij Amazon

Amazon’s besluit om DPReview offline te halen maakt onderdeel uit van een ontslagronde. Daarbij verliezen 18.000 medewerkers hun baan. Hoewel Amazon in eerste instantie aangaf dat verreweg de meeste ontslagen zouden vallen in de ‘Amazon Stores en People-, Experience- en Technology’-afdelingen, werd DPReview dus ook getroffen. Hoeveel medewerkers in dienst waren bij de site is niet bekend. De technologiegigant nam de camerawebsite in 2007 over.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business