Nieuws

Bard Advanced zal gebruikers maandelijks geld kosten

Bard update Drive Gmail
© Google
Ook Google komt binnenkort met een AI-abonnement. Daarmee zullen gebruikers extra functies voor de Bard-chatbot kunnen ontgrendelen om complexere taken uit te voeren.

Wie nu naar Googles Bard surft, kan daar al sinds de Europese lancering in juli met het AI-systeem chatten. Binnenkort komen er extra mogelijkheden naar de chatbot dankzij de uitrol van Bard Advanced. Die versie van de chatbot zal een aangepast taalmodel gebruiken. Momenteel gaat het nog om Gemini Pro, maar daar zou binnenkort Gemini Ultra voor in de plek komen. Google laat echter weten dat toegang tot Bard’s slimmere versie niet gratis is, maar gepaard zal gaan met een abonnement.

Daarmee neemt Google het model van OpenAI over: ChatGPT is gratis te gebruiken, maar gebruikers kunnen een Plus-abonnement nemen om met een betere versie van die gratis bot te spreken. Voor ChatGPT gaat het dan om nieuwere taalmodellen en multimodale modellen, zoals GPT-4. De kostprijs daarvoor ligt op $20 per maand, exclusief btw. Over de kostprijs bij Google is niets geweten, al zal die waarschijnlijk niet te ver afwijken van wat OpenAI vraagt.

Het abonnement moet vooral extra geld in het laatje brengen. Het werd dan ook aangekondigd tijdens de bespreking van Alphabets kwartaalresultaten. Daaruit blijkt dat Google momenteel 15 miljard dollar aan abonnementen verdient op een jaar. Daar moet Bard Advanced binnenkort een schepje bij doen.

Voor de lancering van Bard Advanced is momenteel geen tijdstip gekend. In eerste instantie zal de chatbot toegankelijk zijn voor een beperkt testpubliek. Inmiddels is de chatbot toegankelijk vanuit 230 landen en kent hij 40 verschillende talen. De kans is groot dat Gemini Ultra wat langer op zich laat wachten door die brede ondersteuning: het model moet namelijk in elk van die 40 talen een betere ervaring kunnen bieden dan Gemini Pro. Kortom: Google moet zich er eerst van verzekeren dat het model volledig klaar is alvorens het te lanceren.

Uitgelicht artikel Google Discover Googles Gemini Ultra-taalmodel krijgt lancering naast Bard Advanced
aiBardgoogle

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen