Nieuws

HTC brengt volgende week een nieuwe smartphone uit

Achterkant HTC U23 Pro
© PTT.cc
Lang waren de smartphones van HTC populair, maar toen verdwenen ze uit het zicht. Volgende week komt er een nieuw toestel uit.

Smartphonemerk HTC heeft er een woelige geschiedenis achter de rug. Het bedrijf lijkt stilaan klaar om de smartphonemarkt weer te betreden, al doet het dat niet meer met vlaggenschiptelefoons, maar met budgetvriendelijke modellen.

Uit het zicht verdwenen

Jarenlang stond HTC te boek als een sterke ontwikkelaar bij Android-telefoons. In een tijd waar slimme telefoons en Android relatief nieuw waren, slaagde het merk erin om steeds met nieuwe ontwikkelingen te komen. Het merk had een uitgesproken focus op design, waar andere fabrikanten vandaag duidelijk geïnspireerd door lijken.

Vandaag de dag is HTC, dat in 2008 nog de eerste Android-gsm op de markt bracht, grotendeels uit het zicht verdwenen. Het merk had te kampen met een dalende omzet en een dalende verkoop, voornamelijk omdat het niet kon concurreren met een merk als Samsung. In tegenstelling tot andere merken probeerde HTC namelijk niet in te zetten op het betaalbare segment, maar bekampte het Samsung met meer high-end toestellen. Dat bleek een oorlog die het kleinere HTC onmogelijk kon winnen.

Uiteindelijk verkocht HTC de smartphonetak aan Google, en daar komen vandaag Pixel-telefoons uit. Wel bouwde het merk nog steeds aan andere producten, zoals de HTC VIVE VR-headset. Met andere woorden: het HTC van vandaag is niet meer dat van vroeger.

Snapdragon 7-chips

Momenteel is het merk enkel aanwezig in Europa met de U23 Pro, een toestel dat het vorig jaar in mei uitbracht. Het toestel krijgt een adviesprijs van 444 euro mee, en is dus duidelijk een prijsvechter. Dat zal ook voor de volgende twee telefoons het geval zijn: geweten is al dat er een Snapdragon 7-chip in zal zitten. Dat zijn processors die je doorgaans in telefoons uit de middenklasse terugvindt.

Volgende week introduceert HTC het eerste van die twee modellen. Op de facebookpagina van de Taiwanese afdeling plaatst het een teaser voor een lancering op 12 juni. De kans is groot dat het om de HTC U24 Pro gaat, een opvolger voor de telefoon van vorig jaar. Die krijgt een Snapdragon 7 Gen 3-chip mee, en naar verluidt ook 12 GB aan RAM. De schermresolutie zou 1080 x 2436 pixels bedragen, al is dat heel wat minder zeker dan de overige specificaties.

Op 12 juni volgt meer duidelijkheid. Of HTC terug een deel van de smartphonemarkt voor zich kan winnen met het nieuwe toestel, zal vanaf dan ook moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business