Samsung Galaxy S25 Ultra wordt dunste Ultra-telefoon in jaren

Samsung Galaxy S25
© iStock / valio84sl
De Samsung Galaxy S25 Ultra wordt mogelijk Samsungs dunste Ultra-telefoon sinds de Galaxy Note 20 Ultra. Ook neemt het toestel afscheid van zijn ‘vierkantige’ hoeken.

Sinds de Galaxy S21 Ultra is het ontwerp van Samsungs Ultra-toestellen nauwelijks gewijzigd. Ze bieden elk een rechthoekig ontwerp met scherpe, rechte lijnen. Van afrondingen lijken ze bij de ontwerpafdeling ook niet (meer) te hebben gehoord. Vanaf de Galaxy S25-serie komt daar mogelijk verandering in, zegt Samsung-kenner Ice Universe via X. De tipster meent dat het design van de Galaxy S25 Ultra flink gaat wijzigen. De behuizing wordt onder meer iets dunner en is slechts 8,4 mm dik, vergeleken met 8,6 mm van de S24 Ultra.

Naast het formaat, wijzigt Samsung zoals gezegd ook de vorm van zijn Ultra-vlaggenschip. Naar verluidt krijgt het toestel gelijkaardige ronde hoeken als de Galaxy Note 7. Dit zou betekenen dat het toestel aan al zijn vier hoeken wordt afgerond. Het scherm van de Note 7 was zelf ook ietwat afgerond. Daar nam Samsung de afgelopen jaren juist afscheid van op zijn Galaxy S Ultra-reeks. Vermoedelijk keert dat dus niet terug op de Galaxy S25 Ultra, en blijft het dus bij hoeken die zijn afgerond.

Samsung Galaxy Note 7
Galaxy Note 7 – © Samsung

Compromis voor fotografie

Het dikteverschil tussen de Galaxy S25 Ultra en S24 Ultra is relatief beperkt. Ice Universe zegt dat de dikte simpelweg nodig is om alle camerafuncties mogelijk te maken. Zou Samsung het toestel dunner maken, dan moet het mogelijk inleveren op camerakwaliteit. Daar lijkt het Zuid-Koreaanse merk echter niet toe bereid. Niettemin omdat ze komend jaar, als de eerdere geruchten kloppen, juist de camera’s willen upgraden. Zowel de telefotocamera met 3x zoom als de groothoekcamera krijgen een gloednieuwe 50MP-sensor.

Onderhuids beschikt de Galaxy S25 Ultra vermoedelijk over Qualcomms Snapdragon 8 Gen 4-chipset. Die chipset wordt later dit jaar tijdens het Snapdragon Summit geïntroduceerd. Buiten die Snapdragon-chip, overweegt Samsung ook MediaTek-chips voor de Galaxy S25-serie. Het bedrijf lijkt daarop aangewezen na problemen in zijn eigen Exynos-chipfabrieken.

Het is overigens nog wel erg vroeg voor zulke details om uit te lekken. Samsung lanceert zijn Galaxy S-modellen doorgans pas in januari of februari. Kortom: we moeten nog zo’n zes maanden wachten voor Samsung de Galaxy S25-serie lanceert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business