Google Pixel 9 komt mogelijk ook in ‘Barbie-roze’

Google Pixel 9
© OnLeaks
Naast de gebruikelijke kleuren als grijs, zal je de Pixel 9 (Pro) mogelijk ook kunnen aanschaffen in ‘Barbie-roze’.

Voor elke Pixel-generatie introduceert Google unieke kleuropties. Vorig jaar bracht Google de Pixel 8-serie uit in de kleuren ‘Bay Blue’ en ‘Porcelain’, naast een standaard donkergrijze variant. Voor de Pixel 9-reeks lijkt er een door Barbie geïnspireerde variant in het verschiet te liggen. In een video op X zien we namelijk een telefoon die sterk lijkt op eerdere renders van de Pixel 9, maar nu in een roze kleur.

Zowel de glazen achterkant als het frame van de Pixel-telefoon zijn lichtroze, en zelfs de cameramodule is meegenomen in deze kleur. De video bevestigt verder dat de Pixel 9-serie een plat, ‘iPhone-achtig’ frame krijgt, en dat de cameramodule flink is aangepast. Die oogt nu aanzienlijk groter. Ondanks het forsere formaat lijkt er nog steeds plaats te zijn voor twee camera’s. Rechts van die camera zien we enkel nog de flitser.

Volgens gebruiker @hanibioud op X is het toestel al te koop in Algerije, wat opmerkelijk is aangezien de Pixel 9-serie pas op 13 augustus wordt gepresenteerd. De gebruiker voegt hieraan toe dat de Pixel 256 GB opslagruimte biedt. Het is niet duidelijk of het daadwerkelijk om een retailexemplaar gaat: tijdens de video blijft het scherm van de Google Pixel 9 zwart. De tipgever belooft woensdag “meer informatie te delen” over de Pixel-telefoon.

Opvallende kleur

Opmerkelijk is de felroze kleur. Eerdere Pixel-toestellen kregen steeds subtielere kleuren. Bay Blue is bijvoorbeeld een relatief lichtblauwe tint. De felroze kleur van de Pixel 9-serie past dus niet echt bij de eerdere Pixel-kleuren. Mogelijk wil Google zijn toestellen dit jaar net wat meer kleur meegeven. Of de “Barbie-roze” Pixel er daadwerkelijk komt, zal de tijd moeten uitwijzen. Bovendien is het goed mogelijk dat de roze kleur exclusief is voor bepaalde regio’s of de Google Store.

13 augustus is het zover: het Made by Google-event, waar Google zijn Pixel-toestel lanceert. Dan krijgen we ook alle details te horen over het design en de specificaties van de smartphones. Als eerdere lekken kloppen, staat ons een flinke upgrade te wachten. Google zou bijvoorbeeld de beste oledschermen ter wereld hebben bemachtigd.

googlegoogle pixel 9mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen