Nieuws

Wordt de Google Pixel 9-serie dit jaar uitgebreid met de Pixel 9 Pro Fold?

De opvolger van de Google Pixel Fold wordt misschien de Google Pixel 9 Pro Fold
© Google
Googles opvolger van de Pixel Fold, de Pixel 9 Pro Fold, wordt misschien onderdeel van de Pixel 9-serie en krijgt een nieuwe schermresolutie.

De Google Pixel Fold uit 2023 kwam helaas niet uit in België. Zijn opvolger zou hier misschien wel kunnen verschijnen als we de nieuwste geruchten en leaks moeten geloven. Zo horen we namelijk onder andere vanuit Android Police dat de Pixel 9-serie misschien wordt uitgebreid met de Pixel 9 Pro Fold.

Pixel 9 Pro Fold of Pixel Fold 2?

Verschillende bronnen geven aan dat Google zijn volgende vouwbare smartphone tijdens het aankomende Pixel-lanceringsevenement zal aankondigen. Dat lijkt dus de opvolger van de Pixel Fold te zijn, oftewel de Pixel Fold 2. Er wordt nu echter vooral gesproken over de zogenaamde Pixel 9 Pro Fold.

De nieuwe vouwbare smartphone wordt misschien dus onderdeel van de aankomende Pixel 9-serie. Dat geeft ons hoop dat hij ook hier zal worden uitgebracht. Het is natuurlijk geen garantie, maar het zou wel vreemd zijn als één model uit de serie hier niet verschijnt.

Nieuwe informatie over de volgende Fold

De Pixel Fold van vorig jaar was een interessant alternatief voor de nieuwe foldable van Samsung, de Galaxy Z Fold 5. Er was echter ook duidelijk ruimte voor verbetering. Nu heeft Android Authority informatie gedeeld over een aantal veranderingen die we waarschijnlijk zullen zien op de Pixel 9 Pro Fold.

Ten eerste wordt multitasking op Googles vouwbare smartphones volgens dit nieuws verbeterd. De aankomende foldable krijgt namelijk volgens Android Authority een verbeterde split-screen modus. Sterker nog, die verbeterde split-screen modus is al beschikbaar gemaakt. Voorheen kon je op de Pixel Fold alleen twee apps boven/onder elkaar openen als je het toestel in portretmodus vasthield. Na een nieuwe update kan je echter eindelijk ook apps naast elkaar openen in de portretmodus.

Er wordt gesuggereerd dat deze optie is toegevoegd ter voorbereiding op de release van de volgende vouwbare smartphone van Google.

Verder ondekte Android Authority ook een nieuwe schermresolutie voor de opvolger van de Pixel Fold in de code van Android. Schijnbaar krijgt het vouwbare display van het nieuwe toestel een resolutie van 2.076 x 2.152 pixels. We weten niet precies hoe groot het scherm wordt, maar het vorige model had een 7,6-inch scherm met een resolutie van 2.208 x 1.840 pixels.

We hoeven gelukkig niet heel lang meer te wachten om erachter te komen of er inderdaad een nieuwe foldable aan de Pixel 9-serie wordt toegevoegd en of deze ook hier beschikbaar zal zijn. Google onthult zijn Pixel 9-serie namelijk tijdens zijn ‘Made by Google 2024’-evenement op 13 augustus.

Uitgelicht artikel Pixel 9 mini Google Pixel 9 krijgt ‘s werelds beste oledscherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business