Nieuws

Apple Intelligence krijgt misschien ook Google Gemini-integratie

Mogelijk ook Google Gemini-integratie voor Apple Intelligence
© Google
Apple heeft al onthuld dat Apple Intelligence ChatGPT-integratie zal hebben, maar nu horen we dat er ook Google Gemini-integratie zal zijn.

Aan welke assistent ga je straks je vragen stellen wanneer Apple Intelligence gearriveerd is? Siri of ChatGPT… of Google Gemini? Volgens een nieuw gerucht gaat Apple namelijk misschien ook samenwerken met Google om zijn aanbod aan AI-assistenten in iOS 18 te vergroten.

ChatGPT én Google Gemini

Tijdens WWDC 2024 deelde Apple het nieuws dat zijn nieuwe AI-tool voor in iOS 18, genaamd Apple Intelligence, ChatGPT-integratie krijgt. Zo kan je met vragen die Siri niet kan beantwoorden meteen bij ChatGPT terecht. Nu lijkt het erop dat de chatbot van OpenAI niet meer je enige optie zal zijn.

Volgens de bekende Apple-leaker bij Bloomberg, Mark Gurman, kan ook Google Gemini bij de lancering van Apple Intelligence gaan samenwerken met Siri. Zo krijgen gebruikers van de ondersteunde iPhones, iPads en Macs de keuze tussen de twee grote AI-assistenten.

Apple zal deze opmerkelijke samenwerking met Google schijnbaar in de herfst van dit jaar aankondigen. Waarschijnlijk zal dit nieuws dus worden gedeeld bij het lanceringsevenement voor de iPhone 16-serie (en iOS 18) in september. We horen al langer over een samenwerking tussen Apple en Google en dit lijkt een redelijk logische samenwerking te zijn waar beide bedrijven profijt van kunnen hebben.

We hoorden eerder echter ook dat Apple niet heeft betaald voor de ChatGPT-integratie in iOS 18. Nou weten we niet of Google voor de Gemini-integratie wel betaald wordt of dat de promotie van de chatbot misschien genoeg is.

Apple’s plannen voor Apple Intelligence

Gurman gaf in zijn nieuwsbrief op Bloomberg ook aan dat Apple uiteindelijk wel geld wil verdienen aan Apple Intelligence. In de eerste instantie wordt het gratis aangeboden, maar volgens Gurman zou er later misschien een betaalde versie met extra features kunnen verschijnen.

Daarnaast lijkt Apple een percentage te krijgen van alle abonnementsopbrengsten die zijn AI-partners verdienen via de integratie in Apple Intelligence. Misschien dat Apple dit regelt door betaalde features van ChatGPT en Google Gemini aan te bieden in zijn eigen betaalde abonnement.

We hoorden van Gurman ook al dat Apple gesprekken heeft gehad met Meta over het integreren van zijn Llama-chatbot. Dat ging schijnbaar uiteindelijk niet door vanwege zorgen over privacy en de hogere kwaliteit van de chatbots van concurrenten.

We komen er later dit jaar dus achter of dit gerucht klopt. Ook horen we dan of er eventueel nog meer chatbots in het aanbod zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business