WhatsApp laat je nu je favoriete contacten selecteren

WhatsApp favorieten
© WhatsApp
Met wie chat jij het vaakst? Het antwoord op die vraag komt nu van pas in WhatsApp: daar kan je namelijk je favoriete contacten selecteren.

Is er een vaste groep mensen met wie je dagelijks via WhatsApp spreekt? Verheven ze dan tot je ‘favoriete contacten’, zodat je nog sneller met ze kunt chatten. Door een contact als favoriet te bestempelen, verschijnen ze onder het “Favorieten”-filter op het startscherm. Dat filter vind je door op het startscherm naar beneden te vegen. Eerder vond je daar al de filters Alles, Ongelezen en Groepen, maar voortaan hoort Favorieten ook thuis in dat rijtje.

Favoriete contacten verschijnen daarnaast bovenaan het Gesprekken-scherm, zodat je sneller een audio- of videogesprek met ze kunt starten. Wanneer je meer dan drie favoriete contacten hebt ingesteld, moet je wel op “Meer” klikken om alle contacten te tonen. Naast contacten kun je overigens ook groepen als favoriet selecteren. Daarvoor geniet je dan van dezelfde voordelen.

Zo stel je je favoriete contacten in

Via het instellingenmenu van WhatsApp kun je ten slotte de volgorde van je favorieten wijzigen. Zo staan de contacten die je het allerliefst (of gewoon het vaakst) spreekt, altijd bovenaan. Hoe je een contact of groep als favoriet selecteert, leggen we je hieronder uit:

  1. Open WhatsApp op het startscherm (lijst met gesprekken).
  2. Houd een contact of groepsgesprek lang ingedrukt.
  3. Kies “toevoegen aan Favorieten”.

Een contact of groep wordt nu automatisch aan de lijst toegevoegd. Je vindt ze dan ook meteen terug onder het “Favorieten”-filter. Een contact of groep verwijderen uit favorieten verloopt via het instellingenmenu van de chatdienst. Kijk daarvoor onder het kopje “Favorieten” en tik op het prullenbak-icoontje.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp gaat eindelijk je uploadfrustraties oplossen
metamobielwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen