Telegram doorbreekt kaap van 950 miljoen gebruikers

Telegram app logo iOS
© stockcam / iStock
Telegram heeft intussen meer dan 950 miljoen gebruikers. De ontwikkelaar zegt intussen ook te werken aan een appwinkel.

Telegram passeerde in maart al de kaap van 900 miljoen gebruikers, en na afloop van het tweede kwartaal is dat opgelopen tot 950 miljoen gebruikers. Zodoende is de chatdienst hard op weg om tegen het einde van het jaar meer dan 1 miljard maandelijks actieve gebruikers te hebben.

Telegram-oprichter Pavel Doerov zegt dat de chatdienst intussen ook werkt aan een appwinkel. Die appwinkel moet deze maand nog beschikbaar komen, stelt Durov. Bovendien werken ze bij de chatdienst aan een in-app browser met ondersteuning voor web3-pagina’s. Ook die moet ergens deze maand beschikbaar komen.

Op weg naar winstgevendheid

Durov zei in maart al dat het bedrijf achter Telegram volgend jaar winstgevend moet zijn. De komst van een appwinkel moet deze doelstelling ondersteunen. Eerder kwam de chatdienst al met mini-games die cryptocurrency gebruiken voor transacties. Bovendien introduceerde Telegram reclame voor kanalen, waarvan kanaaleigenaren een deel van de reclame-inkomsten kunnen ontvangen in TON-crypto, Telegrams eigen cryptocurrency.

Cryptocurrency is intussen een van de speerpunten van de chatdienst. Tegelijkertijd levert het de chatdienst ook de nodige kritiek op. Zo proberen criminelen op verschillende manieren Toncoins van gebruikers te stelen. Durov zegt dat er gewerkt wordt aan manieren om zulke aanvallen tegen te gaan.

Verificatie publieke accounts

Durov kondigde verder aan dat Telegram binnenkort de maand van registratie en het land waar het account is geregistreerd, zal weergeven bij publieke accounts. Het is een van de manieren waarop de chatdienst zijn imago wil herstellen. De chatdienst staat intussen bekend omdat die geliefd is onder criminelen.

Bovendien blijkt Telegram niet zo veilig als ze zelf beloven: gesprekken zijn, in tegenstelling tot bij WhatsApp, niet standaard eind-tot-eind versleuteld. Mocht de chatdienst ooit gehackt worden, dan liggen de gesprekken dus alsnog op straat.

Beveiligingsociale mediatelegram

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen