Nieuws

Google Pixel 9 en Pixel 9 Pro gebruiken dezelfde hoesjes

Google Pixel 9 en 9 Pro hoesjes
© Google
Het gebeurt niet vaak, maar je kan bij de nieuwe Google Pixel 9-serie dezelfde hoesjes gebruiken voor de standaard 9 en de 9 Pro.

Google kondigde afgelopen dinsdag 13 augustus zijn nieuwe Pixel 9-serie aan. Waar de Pixel 8-serie van vorig jaar (oorspronkelijk) maar uit twee modellen bestond, de Pixel 8 en Pixel 8 Pro, bestaat de Pixel 9-serie uit vier modellen. We hebben dit jaar te maken met de Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL en Pixel 9 Pro Fold.

Het toevoegen van een XL-model aan de line-up heeft ervoor gezorgd dat de “normale” Pixel 9 Pro nieuwe, kleinere afmetingen heeft en dat heeft blijkbaar interessante gevolgen.

Google Pixel 9 en Pixel 9 Pro hebben dezelfde afmetingen

Aangezien er dit jaar dus een Pixel 9 Pro XL-model is toegevoegd aan het aanbod van Google, heeft het bedrijf ervoor gekozen om het standaard Pro-model kleiner te maken. Hij heeft echter geen willekeurige, kleinere afmetingen gekregen, maar precies dezelfde afmetingen als de standaard Pixel 9. Beide toestellen hebben daarnaast ook dezelfde schermgrootte. Dat zien we niet vaak gebeuren bij verschillende telefoons uit dezelfde line-up. Het is echter wel fijn voor mensen die een krachtiger model willen, maar met een compacte vormfactor. Vaak betekent krachtiger automatisch ook groter op de smartphonemarkt.

Dit heeft niet alleen als gevolg dat er nu twee compactere opties zijn om uit te kiezen, maar ook dat allebei deze modellen dezelfde hoesjes kunnen gebruiken. Dat viel 9to5Google op toen deze outlet de officiële hoesjes van Google te zien kreeg. Op de verpakkingen van de hoesjes van Google en van ‘third-party’ fabrikanten worden dan ook de Pixel 9 én Pixel 9 Pro genoemd.

Het gevolg hiervan is dat er misschien ook meer hoesjes zullen worden gemaakt voor deze modellen. Fabrikanten hoeven zich hierdoor namelijk op minder verschillende afmetingen te focussen en dat maakt het productieproces eenvoudiger.

Andere accessoires

Google lanceerde afgelopen woensdag echter niet alleen nieuwe smartphones. We kregen tijdens het ‘Made by Google’-evenement ook nieuwe horloges en nieuwe draadloze oortjes te zien. Het gaat hier om twee maten van de Pixel Watch 3 en om de Pixel Buds Pro 2 met betere ANC en Google Gemini-integratie.

Hoewel Google nu dus een volledige line-up van nieuwe Pixel-apparaten heeft aangekondigd, moeten we wel nog even wachten tot deze apparaten echt beschikbaar zijn. De horloges zijn vanaf 10 september te krijgen en de draadloze oortjes vanaf 26 september. De nieuwe telefoons verschijnen iets eerder. De Pixel 9 en 9 Pro XL liggen vanaf 22 augustus in de winkel, de 9 Pro Fold vanaf 4 september en de standaard 9 Pro vanaf 9 september.

Uitgelicht artikel Google Pixel 9 Pro Google kondigt Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL en 9 Pro Fold aan
googlegoogle pixel 9google pixel 9 proHoesjesmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen