Nieuws

Geanimeerde Giphy-stickers nu beschikbaar in WhatsApp

WhatsApp Giphy-stickers
Voortaan kan je ook geanimeerde stickers versturen in WhatsApp. Hiervoor werkt de chatdienst samen met GIF- en stickerplatform Giphy.

Via WhatsApp kan je al heel wat jaren genieten van de grappige en hartverwarmende GIF’s op het Giphy-platform. De gifjesdienst levert voortaan ook geanimeerde stickers aan WhatsApp. Hiervoor kan je nu terecht in het stickertabblad. Ben je fan van een bepaalde sticker, dan kan je alle stickers van die maker bekijken of de sticker als favoriet opslaan. Hoe je aan de juiste sticker komt? Je kan de Giphy-bibliotheek met tekst of een emoji doorzoeken.

Custom Sticker Maker

Naast de samenwerking met Giphy, brengt WhatsApp de ‘Custom Sticker Maker’ ditmaal ook naar Android. Met deze tool kan je nieuwe stickers maken of bestaande exemplaren bewerken zonder de chatdienst te hoeven verlaten. Zodra je een ontwerp afrondt, verschijnt het direct in het stickertabblad. Dezelfde stickertool kwam medio januari al naar iOS.

Meta AI zal nu ook gebruikers helpen die niet direct de juiste sticker kunnen vinden of niet weten hoe ze er een moeten maken. Het AI-systeem kan namelijk stickers creëren, zij het exclusief voor gebruikers in de Verenigde Staten. Op het moment van publicatie is Meta AI nog niet beschikbaar in Europa. Wanneer het AI-systeem hier beschikbaar komt, is nog onzeker. Meta is dit voorjaar wel begonnen met het trainen van zijn AI op Europese data.

Personaliseer je gesprekken

Terwijl WhatsApp de geanimeerde stickers en de stickertool uitrolt, werkt het op de achtergrond aan nieuwe thema-opties. Dat meldt WaBetaInfo, die hiervoor aanwijzingen vond in een recente bètaversie voor Android (2.24.17.19).

Naast de mogelijkheid om de chatachtergrond aan te passen, zou je binnenkort ook de kleuren van de berichten kunnen wijzigen. Chatdiensten zoals Messenger en Telegram bieden al veel langer de mogelijkheid om het thema van gesprekken naar eigen smaak aan te passen. Instagram biedt zelfs een uitgebreid assortiment aan vooraf ingestelde thema’s met specifieke kleuren en achtergronden. Bij WhatsApp zou je dit meer naar eigen smaak kunnen inrichten.

Op deze personalisatiemogelijkheden moet je waarschijnlijk nog even wachten, denkt WaBetaInfo. De functie is namelijk nog niet geactiveerd in de recente bètaversie. Dat wijst erop dat Meta de functie momenteel intern test, voordat deze later naar bètatesters wordt gebracht.

Androidgifgiphyiosmetamobielwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600