Nieuws

WhatsApp staat op het punt gebruikersnamen te lanceren

WhatsApp
© iStock / stockcam
WhatsApp lijkt op het punt te staan gebruikersnamen te introduceren. Om te voorkomen dat iedereen je zomaar berichten kan sturen, kan je er ook een pincode op zetten.

WhatsApp heeft één belangrijk nadeel ten opzichte van concurrerende chatdiensten. Om met vrienden of kennissen te chatten, moet je namelijk het telefoonnummer van de ander kennen of je eigen nummer delen. Chat je voornamelijk met vrienden, dan is de kans groot dat zij je nummer al kennen. Voor onbekenden, met wie je liever je nummer niet deelt, is dat echter een ander verhaal. Bij diensten zoals Signal en Telegram kun je simpelweg je gebruikersnaam delen. Binnenkort is dat ook mogelijk wanneer je via WhatsApp met anderen communiceert.

Beveilig je gebruikersnaam

De eerste aanwijzingen voor de mogelijkheid om een gebruikersnaam in te stellen, verschenen begin vorig jaar al in een bètaversie voor Android. Later dook ditzelfde op in de bèta voor iOS. Tot op heden is de functie echter nog niet uitgebracht, maar bij WaBetaInfo schatten ze in dat het niet zo heel lang meer zal duren. Daar ontdekten ze ook dat de functie de mogelijkheid biedt om je gebruikersnaam met een pincode te beveiligen.

Na het instellen van een pincode kun je een cijfercode aanmaken om je gebruikersnaam te beschermen. Iedereen die je een bericht wil sturen via je gebruikersnaam, moet eerst die code invoeren. Dat betekent dat mensen die je niet kent en je naam via het internet hebben gevonden, je niet zomaar spamberichten kunnen sturen. Dit is erg handig, vooral omdat gebruikers vaak dezelfde naam gebruiken als op andere sociale media.

Gebruikersnaam WhatsApp met pincode
© WaBetaInfo

Wanneer je een gebruikersnaam kunt instellen? Dat blijft lastig te voorspellen. WaBetaInfo meldt dat de functie in elk geval nog niet live is in de meest recente bètaversie voor Android (versie 2.24.18.2). Het lukte de publicatie echter wel om de functie in te schakelen en een gebruikersnaam en pincode in te stellen. Logischerwijs zal het niet lang meer duren voordat WhatsApp deze functie voor iedereen beschikbaar stelt.

Androidiosmetamobielontspanningwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen