Nieuws

Samsung Galaxy Z Fold 6 Special Edition belooft dunnere behuizing en grotere schermen

Galaxy Z Fold 6
© Samsung
Samsung komt dit najaar met een nieuwe foldable op de markt, zij het wel een speciale versie van de Galaxy Z Fold 6. De Galaxy Z Fold 6 Limited Edition wordt een stuk dunner en krijgt grotere schermen.

De nieuwe foldable zal op 21 oktober worden onthuld. Volgens de geruchten hangt er een prijskaartje van zo’n 2.200 dollar aan vast. De Galaxy Z Fold 6 Special Edition belooft enkele van de meest voorkomende klachten rond Samsungs vouwbare vlaggenschip aan te pakken. Leaks wijzen op een ontwerp dat 0,6 mm dunner is dan de bestaande Fold 6. Tegelijkertijd moet het toestel dankzij een titanium frame ook steviger zijn.

Een tweede belangrijke upgrade zit in de displays. Beide schermen worden iets ruimer, met een extern display van 6,5 inch (6,3 inch bij de Fold 6) en een intern display van 8 inch (voorheen 7,6 inch). Daarnaast wordt er gesleuteld aan de zichtbaarheid van de vouwlijn, hoewel nog onduidelijk is welke technieken Samsung daarvoor gebruikt.

Zelfde chipset, betere camera?

Het toestel deelt naar verluidt veel interne specificaties met de reguliere Fold 6. Zo zou de Snapdragon 8 Gen 3-chipset in combinatie met 12 GB RAM blijven. Opvallend genoeg wijzen geruchten op een upgrade van de hoofdcamera naar 200 MP, een mooie upgrade tegenover de 50MP-camera van de Fold 6.

Samsung mikt met deze Special Edition op een beperkt aantal markten, waaronder Zuid-Korea en China, maar dat heeft de speculatie en verwachtingen rond het toestel niet afgeremd. De Z Fold 6 Special Edition zou een antwoord moeten bieden op de vooruitstrevende vouwbare toestellen van concurrenten zoals OnePlus, Google en Chinese merken als Oppo, Vivo en Xiaomi. Of Samsung zijn belofte kan waarmaken en de strijd in de vouwtelefoonmarkt opnieuw kan domineren, wordt koffiedik kijken.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24-familie Samsung Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra krijgen beveiligingsupdate
foldablemobielsamsungSamsung Galaxy Z Fold 6

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600