Wire

ESET steunt SAFER, nieuwe beveiligingsgroep opgericht om de onderzoeks- en onderwijssector te helpen beschermen

ESET sluit zich aan bij publieke organisaties om de stichtende leden die hun expertise inzetten om onderwijs en onderzoek te beschermen, veiliger te maken en te ondersteunen.

ESET steunt Marc-Étienne Léveillé, Senior Malware Researcher en stichtend lid van SAFER Trust Group (Security Assistance For Education & Research), een nieuwe organisatie van onafhankelijke beveiligingsexperten die samenwerken om de onderzoeks- en onderwijssector (Research & Education – R&E) beter te beveiligen tegen bedreigingen. Als enige organisatie uit de privé sector, sluit ESET zich aan bij publieke organisaties om de stichtende leden die hun expertise inzetten om onderwijs en onderzoek te beschermen, veiliger te maken en te ondersteunen.

SAFER is een nieuwe organisatie met als doel het aanpakken van cyberdreigingen die wereldwijd gericht zijn op universiteiten, onderzoek- en onderwijssector. Het is opgericht door beveiligingsexperts, ondersteund door hun respectieve organisaties, waaronder ESET. Het heeft tot doel onderzoeks- en onderwijsorganisaties te voorzien van mogelijkheden om respons te bieden bij wereldwijde incidenten.

Als organisatie geleid door haar leden, accepteert SAFER geen sollicitaties maar nomineert het kandidaten die actief zijn in het beveiligen van de R&E-sector. Zo heeft elk lid een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van de R&E-sector en is als betrouwbaar erkend. Marc-Étienne Léveillé, ondersteund door het malware-onderzoeksteam van ESET, werkte samen met de R&E-sector tijdens het diepgaande onderzoek naar Windigo en Kobalos. Kobalos is een Linux-backdoor die zich richt op supercomputers en meer bepaald op computers gebruikt in universiteiten en wetenschappelijke instellingen. ESET’s onderzoek naar Kobalos gebeurde in samenwerking met CERN, een van de organisaties die SAFER ondersteunt. Andere organisaties die het werk van de SAFER-groep ondersteunen, zijn onder andere LBNL, DFN-CERT, ESnet, STFC en WLCG.

ESET ondersteunt al vele jaren onderwijs, universiteiten en onderzoek. Dit resulteerde in de oprichting van de ESET Foundation. Deze heeft tot doel onderwijs, onderzoek en wetenschappelijke vooruitgang te bevorderen ten behoeve van de samenleving. Naast haar andere activiteiten beloont de ESET Foundation de prestaties van wetenschappers in Slowakije tijdens haar jaarlijkse ESET Science Award.

Investeren in het onderwijs en de ontwikkeling van de gemeenschap, en in het bijzonder van kinderen, is een van de hoofddoelen van de ESET Foundation. Een ander voorbeeld van ESET’s steun aan de academische wereld is de samenwerking met de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (Slovak University of Technology), waar technologiespecialisten van ESET interuniversitaire vakken doceren en aan onderzoek doen. Op WeLiveSecurity publiceert ESET de resultaten van zijn eigen onderzoek in cyberbeveiliging om de sensibilisering voor bedreigingen te vergroten.

ESET’s steun aan SAFER, nieuw initiatief gericht op de bescherming van de R&E-sector in een wereld waar toenemende dreigingen uitgaan van internationale criminele organisaties en natiestaten, is een bijdrage die overeenstemt met haar missie voor een veiliger internet.

Om meer te vernemen over ESET, ga naar https://www.eset.com/be-nl/.

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business