Partnerinfo

Stroomlijn je databeheer met deze Synology-oplossingen

Synology NAS
© Synology
Met software als Active Backup for Business maakt Synology het een heel stuk makkelijker om back-ups te maken: hoe groot je bedrijf ook is, zonder in te leveren op veiligheid en prestaties.

Synology biedt diverse back-upsoftware die het leven van IT-beheerders vergemakkelijkt. Met Active Backup for Business kunnen back-ups van organisaties, groot en klein, geautomatiseerd worden. Active Backup for Microsoft 365 maakt zorgeloze back-ups van Microsoft 365-omgevingen mogelijk, met als groot voordeel dat je alle data in eigen beheer houdt. Synology laat je deze gegevens opslaan op hun NAS-systemen. Bedrijven die hun data ook elders willen opslaan, kunnen gebruikmaken van C2 Cloud Backup.

Databeveiliging en terugkerende kosten

Synology biedt een breed scala aan back-upmogelijkheden voor bedrijven, met als groot voordeel dat de meeste software gratis te gebruiken is. Bedrijven hoeven enkel een Synology-NAS aan te schaffen en kunnen direct aan de slag met back-ups. Voor C2-software voor cloud-back-ups gelden echter wel maandelijkse kosten, afhankelijk van de hoeveelheid opgeslagen data.

In noodgevallen kunnen bedrijven vertrouwen op Snapshot Replication. Deze software maakt snapshots van gedeelde mappen en LUN’s. Bij dataverlies kunnen deze snapshots worden gerepliceerd naar een andere Synology NAS of het systeem waar de snapshot van is gemaakt. Het grote voordeel van snapshots is dat ze aanzienlijk minder ruimte innemen dan reguliere back-ups, waardoor je meer snapshots kunt opslaan op je NAS. Bovendien kunnen snapshots in slechts enkele seconden worden aangemaakt.

Kostenbesparende back-upoplossingen

De back-upoplossingen van Synology zijn over het algemeen kostenefficiënter omdat er geen terugkerende licentiekosten zijn. Daarnaast houd je volledige controle over de opgeslagen data en de beveiliging ervan. IT-afdelingen hoeven zich geen zorgen te maken over hoe een externe clouddienstverlener met de gegevens omgaat, zowel qua privacy als beveiliging, omdat de gegevens bij Synology-producten op de eigen cloudomgeving staan, in plaats van dat Synology de gegevens beheert. Welke gegevens je bedrijf ook verwerkt, je wilt uiteindelijk niet dat ze op straat belanden.

Active Backup for Business
© Synology

Het maakt ook niet uit hoe groot je bedrijf wordt. Er zit namelijk geen limiet op de software: de Active Backup for Business-software is kosteloos beschikbaar voor alle bedrijven. Je hebt wel steeds wat meer opslag nodig naar mate je bedrijf doorgroeit. Daar zal de software je gelukkig ook aan helpen herinneren – het kan namelijk aangeven wanneer je opslag vol dreigt te raken met de continue back-ups. Die kan je desnoods ook (automatisch) verwijderen.

Schaalbare hardware-oplossingen

Schaalbaarheid is een ander sterk punt van Synology, en dit is ook een van hun speerpunten voor bedrijfstoepassingen. Hoe groot een bedrijf ook is, er is altijd een NAS of server die aan de wensen voldoet. Het aantal ‘bays’ (de hoeveelheid schijven die in een NAS-systeem passen) is afhankelijk van je toepassingen. UNESCO koos bijvoorbeeld voor Synology vanwege de veelzijdigheid van het aanbod. RackStation-servers worden daar gebruikt om wereldwijd data veilig te delen, terwijl andere NAS-systemen worden ingezet voor computerback-ups.

Dat je veel kunt besparen met Synology-producten, blijkt verder nog uit de ervaringen van de scholengemeenschap Het Streek in Nederland. Daar werd een Synology-systeem uitgerold voor de back-ups van ongeveer 3.000 Microsoft 365-accounts. Dankzij de razendsnelle opslag van Synology verliepen de back-ups veel sneller: van 8 uur naar 30 minuten. Daarnaast daalden de back-upkosten met 21.000 euro per jaar.

Ook bij Het Streek speelde schaalbaarheid een belangrijke rol in de keuze voor Synology. Het aantal Microsoft-accounts zal de komende jaren blijven toenemen, evenals de hoeveelheid data waarvan back-ups gemaakt moeten worden. De SA3400 werd ingezet om aan deze flexibiliteitsbehoefte te voldoen: deze SAS-opslagserver biedt ruimte aan maximaal 180 SAS-opslagschijven via uitbreidingseenheden.

Eenvoudige DSM-software

Een belangrijke factor die in het voordeel van Synology werkt, is de eenvoud van hun DSM-software. DSM draait op alle Synology-producten en biedt een gebruiksvriendelijke interface met een appwinkel waarin de nodige software te vinden is, zoals Active Backup for Business. De back-up-software zit boordevol opties die het creëren van back-ups uit handen nemen en dat geldt net zo voor andere elementen van DSM, zoals Synology Surveillance Station.

Welke NAS en schijven heb ik nodig?

Een NAS-systeem zoals de Synology DS1823xs+ biedt alle genoemde voordelen tegen een competitieve prijs. Deze NAS heeft 8 bays en beschikt standaard over 8 GB RAM. Dankzij de acht bays is dit systeem perfect voor grotere bedrijven: er is ruimte voor maximaal 144 TB aan schijfcapaciteit. De hoeveelheid RAM kan worden uitgebreid tot 32 GB, wat vooral nuttig is als het systeem voor virtual machines wordt gebruikt.

De DS923+ (4 bays) en DS1621+ (6 bays) zijn ideale systemen als je minder opslagruimte nodig hebt. Beide NAS’en zijn voorzien van snelle AMD Ryzen-processoren en hebben RAM-slots om de hoeveelheid RAM uit te breiden.

Wat betreft de schijven, raadt Synology (natuurlijk) het gebruik van hun HAT5300-schijven aan. Dit zijn NAS-schijven met een geteste levensduur van 500.000 uur. Ook hier is schaalbaarheid belangrijk: je kunt kiezen uit capaciteiten variërend van 4 tot 20 TB.



Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

back-upnaspartnerinfosynology

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen