Nieuws

EDF wil grootste oplader van elektrische voertuigen worden

Steeds meer autoproducenten verleggen hun focus naar elektrische wagens. Bedrijven zoals EDF voorzien dan weer de nodige oplaadstations voor deze wagens.

 

Elk bedrijf in eender welke sector streeft er altijd naar om de grootste te zijn. Bij het Franse EDF is dit niet anders. Het staatsbedrijf voor elektriciteit in Frankrijk streeft ernaar om tegen 2022 30% van het marktaandeel te verwerven wat betreft het opladen van elektrische voertuigen in zowel Frankrijk, België, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Dit alles zou moeten zorgen voor een stroomvoorziening voor zo’n 600.000 elektrische voertuigen.

 

EDF gokt bovendien dat elektrische voertuigen 30% zullen uitmaken van alle verkochte wagens in zijn vier centrale Europese markten tegen 2030. Daarom is EDF van plan om tegen 2022 zo’n 75.000 oplaadstations te verspreiden via Sodretel en zijn klanten toegang te geven tot een totaal van 250.000 stations die beheerd worden door andere bedrijven.

 

Bernard Levy, CEO van EDF, gaf echter geen commentaar over het bedrag dat het bedrijf hierin zou investeren en wat de verwachte inkomsten zijn. Op dit moment is Sodretel reeds verantwoordelijk voor de openbare oplaadnetwerken in zowel Parijs, Marseille, Grenoble als enkele regio’s in het Noorden van Frankrijk. Daarbovenop komen o.a. nog de oplaadstations voor parkeergarage Indigo, meubelgigant IKEA en de Parijse luchtvaartmaatschappij ADP.

 

Tot slot wordt dit de derde investering van EDP in hernieuwbare energie. Hiervoor investeerde het bedrijf reeds 25 miljard euro in zonne-energie en 8 miljard euro in energieopslagdiensten. Ook deze derde investering zal dus hoogstwaarschijnlijk enkele miljarden euro’s bedragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business