Nieuws

Dynamisch streamen in VR stemt beeldkwaliteit af op jouw blik

Facebook pakt uit met dynamisch streamen op de Gear VR: de beeldkwaliteit wordt automatisch aangepast aan de beweging van je hoofd.

Facebook heeft net een revolutionaire technologie voorgesteld die de huidige VR-ervaring fundamenteel kan veranderen. Het streamen bij VR-brillen blijft een pijnpunt aangezien een hoge videokwaliteit ook een langere laadtijd vergt. Dat maakt dat je oftewel wazige beelden moet tolereren, oftewel haarscherpe beelden krijgt met een hatelijk lange buffertijd. Daarom komt Facebook voor hun Gear VR op de proppen met het zogenaamde dynamische streamen.

Bij dynamisch streamen worden meerdere versies van eenzelfde video verwerkt en opgeslagen. Tijdens het kijken zie je alleen de beste versie: alleen waar jouw ogen rusten zijn de beelden van de hoogste kwaliteit, de rest is lagere kwaliteit. De beeldkwaliteit wordt dus automatisch aangepast als je naar links of rechts kijkt. Deze innovatie is baanbrekend omdat het de beeldkwaliteit van VR-video opkrikt terwijl het streamen tot vier keer minder bandbreedte kost. Zo wordt het bovendien mogelijk om 360°-video’s te streamen in 6K, ook voor degenen zonder pijlsnelle connectie.[related_article id=”177379″]

De nieuwe manier van streamen zou bijzonder goed werken. Recht voor je zie je glashelder, zonder de wazigere omgeving rond je op te merken. Enkel wanneer je je hoofd erg snel draait is het mogelijk om de overgang van lage naar hoge kwaliteit nog net te zien, maar bij normaal gebruik kwam dat klaarblijkelijk haast nauwelijks voor.

Deze technologie zal waarschijnlijk ook door dochterbedrijf Oculus voor de Oculus Rift opgepikt worden, maar het blijft afwachten of de rest van de VR-markt het dynamisch streamen ooit in handen krijgt. Het is immers niet zeker of Facebook in de nabije toekomst er heil in ziet om een licentie vrij te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business