Nieuws

Process Manager for Windows 2.1

Programmavensters sluiten en weer openen is maar een muisklik ver in Windows, maar de transparantie van zo’n venster aanpassen of de prioriteit van het proces wijzigen, vergt meer moeite. Process Manager for Windows brengt ook dergelijke ingrepen snel aan je vingertippen.

Na installatie tref je een nieuw pictogram in het systeemvak van Windows aan. Van hieruit kan je met één klik een actief programma (proces) afsluiten of in één klap alle vensters verbergen.

Open hier zeker ook even de optie Preferences: er verschijnt dan een dialoogvenster waar je op de tab Shortcuts een hele reeks sneltoetscombinaties te zien krijgt voor allerlei vensteringrepen. Slechts een paar voorbeelden: met Ctrl+Win+h verberg je alle vensters en met Ctrl+Win+u haal je ze weer tevoorschijn. Met Ctrl+Win+linker/rechterpijltje stel je dan weer trapsgewijs de transparantie van het geselecteerde programmavenster in.

[download_file]

Onder Windows XP komen er nog een paar extra mogelijkheden bij. Klik je de programmaknop van een actief proces in de taakbalk van Windows met de rechtermuisknop aan, dan kan je hier via Priority de gewenste procesprioriteit instellen en via de optie Remember gebeurt dat op een meer permanente basis. Jammer genoeg blijkt deze handigheid nog niet (goed) te werken onder Windows Vista of 7.

[related_article id=”160534″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business