Reviews

Canary Flex review: flexibel oog

Voordelen
Werkt via stopcontact of eigen batterij
Handige montage
Nadelen
Wisselvallige batterijduur
Werkt niet goed in mesh-netwerken
Matige beeldkwaliteit
Aanbevolen prijs: €219
Waar te koop?
Totaalscore 7
Steeds meer fabrikanten bieden eenvoudig te monteren veiligheidscamera's aan. Kan Canary zich met de Flex onderscheiden van de rest?

Canary heeft bij ons maar één toestel op de markt gebracht, niet toevallig onder dezelfde naam. Het bracht een thuiscamera op de markt die ook ineens dubbelde als slim alarmsysteem. Slimme combinatie, maar vooral dat laatste kwam niet echt goed uit de verf. Wie echter niet te veel focuste op het alarmgedeelte, mocht wel tevreden zijn met de Canary. Onze keuze van de redactie is nog altijd de Logi Circle, en daar kan de Canary Flex weinig aan veranderen.

Krappe batterij

De Flex is de ‘buitenvariant’ van de klassieke Canary, maar dan zonder alarmsysteem. Het is een pure camera die opvallend klein is en zowel via netstroom als via een batterij kan filmen. Wanneer de Flex puur op zijn batterij werkt, neemt hij enkel beelden op van zodra de PIR-sensor beweging registreert. Bij weinig beweging kan de Flex dus zonder problemen een of meerdere nachten dienstdoen buiten. In onze test haalden we gemiddeld 48 uur uit de batterij, wat net iets te krap is wanneer je tussendoor vergeet de camera op te laden.

De camera komt met een gratis 24-uurplan, daarna moet je 9,99 euro betalen om toegang te krijgen tot een videohistoriek van 30 dagen. Het abonnement heeft ook een conciërgedienst die je helpt het videobewijs van je camera te halen in geval van inbraak. De Flex verbindt met je netwerk via 802.11a/b/g/n wifi en schiet 1080p-video met een beeldhoek van 116 graden. Dat is minder dan de Netgear Arlo of Nest Cam Outdoor, maar wanneer we de beelden herbekijken, zien we net dat het groter is. Videokwaliteit is uitstekend tot het ietwat donker wordt. Dan verandert het beeld snel in een pixelbrij. Er zitten IR-leds voor nachtzicht, maar ook daar is het resultaat eerder wisselvallig van zodra je meer dan 3 meter van de camera staat.

Uitstekende wifi-prestaties

De installatie van de camera is een droom. Instellen via de app lukt in enkele stappen, terwijl de montage heel flexibel is dankzij een bijzondere 360°-montage. Daarnaast biedt Canary nog tal van andere montagemogelijkheden zoals een metalen spiraal om ergens rond te binden of een steekvoetje om in een pot van een plant te steken. De wifiprestaties waren uitstekend met een conventionele router-opstelling, behalve wanneer we de Flex in een mesh-netwerk integreren. Dan is de camera 8 van de 10 keer onvindbaar, wat natuurlijk niet zou mogen. Canary werkt hard aan een oplossing; gelukkig is het aantal huishoudens met een gloednieuw wifi-mesh-netwerk eerder uitzondering dan regel bij ons.

Tot slot komt de camera met een aantal degelijke beveiligingsfuncties zoals een specifieke encryptiechip en AES 256-bit encryptie van alle data op het toestel. Wanneer de data wordt verstuurd naar je smartphone of de cloud, gebruikt het SSL/TLS. Canary bouwt verder op zijn uitstekende thuiscamera, maar laat met de Flex een paar steken vallen inzake beeldkwaliteit en instabiliteit met mesh-netwerken. Hopelijk raakt dat laatste snel opgelost, maar onze favoriete buitencamera op dit ogenblik blijft de Netatmo Presence.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business