Tips

5 goede to-do alternatieven voor Wunderlist

To-do
Vanaf vandaag is Wunderlist geen ding meer. We geven je 5 degelijke to-do apps die je gemis naar Wunderlist kunnen verzachten.

Vanaf vandaag wordt Wunderlist officieel afgesloten. Eind vorig jaar al liet Microsoft weten dat het de eigen app To Do naar voren zal schuiven in de plaats van het overgenomen Wunderlist. De softwaregigant benadrukt wel al van in het begin dat het alle goede dingen uit Wunderlist in zijn eigen to-do applicatie heeft gestoken.

Overschakelen naar MS To Do

Wil je toch overschakelen naar het beschikbare alternatief van Microsoft? In deze drie eenvoudige stappen is dat zo gebeurd:

  1. Download Microsoft To Do voor iOS, Android, Mac of Windows. Je kan ook de web app van TO Do gebruiken.
  2. Meld je aan met je Microsoft account.
  3. Je krijgt de vraag of je Wunderlist data wil importeren, selecteer daar ‘ja’.

5 alternatieven voor Wunderlist

De belangrijkste functies van een degelijke to-do-app is eenvoud, snelheid, synchronisatie en je productief houden op een goede manier. Je kan immers heel ver gaan in veel apps met tags, categorieën, koppelingen met andere apps en ga zo maar door. Toch vind ik persoonlijk dat eenvoud het belangrijkste is.

Alternatief 1: Todoist

We beginnen met de meest evidente to-do-app. Voor velen was de keuze vroeger simpel; ofwel was je fan van Wunderlist, en anders koos je voor Todoist. Lijstjes, tags, notities, herinneringen, bijlagen, deadlines, agenda-integraties en ga zo maar door. Todoist heeft het allemaal. En bovenal, de app is eenvoudig en je kan gemakkelijk prioriteit geven aan bepaalde to do’s.

Download hier Todoist voor Android of iOS.

Alternatief 2: TickTick

TickTick is een van de meest populaire to-do-apps van het moment. Ook hier zijn tags, notities, bijlagen en kalenders aanwezig. Met een Premium-abonnement krijg je ook toegang tot thema’s meer taken en handige reminders.

Download hier TickTick voor iOS & Android.

Alternatief 3: Trello

Misschien een vreemde keuze. Maar ook Trello kan gebruikt worden als een handige tool voor to do’s. Maak je eigen lijstjes, creër zelf handige borden en combineer dat met reminders, terugkerende kaarten, je persoonlijke agenda en honderden andere integraties. Tegenwoordig heeft Trello ook in de gratis versie heel wat te bieden.

Download Trello voor Android en iOS.

Alternatief 4: Microsoft To Do

Zoals we hierboven al aangaven is To Do het ingebakken alternatief voor het overgenomen Wunderlist. De kracht van beide worden hierin gecombineerd en dat merk je. De app is gratis en heeft ook functies om gemakkelijk te koppelen met Outlook. Zo maak je in een paar klikken van een to-do een e-mail of omgekeerd. Het jammere aan To Do is dat je geen externe diensten kan koppelen buiten die van Microsoft zelf.

Download To Do voor Android en iOS.

Alternatief 5: Google Tasks

Misschien voornamelijk handig voor wie veel Googlediensten gebruikt en G-Suite. Google Tasks zit namelijk in een heel groot deel van de diensten verwerkt zodat je altijd en overal meteen een to-do kan vastleggen. Google Tasks is heel eenvoudig, dat kan voor veel mensen dus best een verademing zijn.

Download Google Tasks voor iOS en Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business