Tips

Zo weer je ongewenste tweets van je Twitter-tijdlijn

Twitter
Zie je te vaak tweets die je liever niet had willen zien? Twitter laat je woorden en hashtags van je tijdlijn negeren om dat tegen te gaan. Wij leggen je uit hoe je dit aanpakt.

Als er weer eens een razend populaire tv-serie op de buis verschijnt, het WK voetbal aan de gang is of er een andere belangrijke gebeurtenis plaatsvindt, staat je Twitter-tijdlijn er al snel vol mee. Heb je weinig met het onderwerp dan kun je ervoor kiezen om simpelweg door te scrollen, of de tweets van je tijdlijn te bonjouren. Twitter bevat hiervoor al jaren een – bij veel mensen onbekende – optie om woorden, hashtags en zelfs gebruikersnaam van je tijdlijn te weren.

Woorden van je Twitter-tijdlijn filteren

Woorden, hashtags en gebruikersnamen die aan de negeerlijst worden toegevoegd verschijnen niet meer op je tijdlijn. Je hoeft zo’n woord overigens niet oneindig te weren mocht je hem later weer op je tijdlijn tegen kunnen komen. Twitter laat je de woorden namelijk ook voor een ingestelde periode van je tijdlijn weren, bijvoorbeeld enkel de maand waarin het WK plaatsvindt. Hieronder vind je nog een aantal opties die je krijgt bij het negeren van woorden op de Twitter-tijdlijn:

 • Negeren van startpaginatijdlijn: dit betekent dat het ingevoerde woord/de ingevoerde zin niet meer op je Twitter-tijdlijn verschijnt. Let wel, als je deze optie uitschakelt, blijf je de ingevoerde woorden dus wel tegenkomen op je tijdlijn.
 • Negeren van meldingen: laat je deze optie ingeschakeld, dan ontvang je geen notificaties van tweets waarin de woorden zijn opgenomen.
 • Negeren van Iedereen of Van mensen die je volgt: kies je voor iedereen, dan worden alle tweets met de opgelijste woorden niet meer vertoond op je tijdlijn, onafhankelijk van of je ze volgt. Kies je voor Van mensen die je volgt, dan kunnen tweets van onbekenden met de genoemde woorden nog wel op je tijdlijn verschijnen.

Zo filter je ongewenste tweets op Twitter

Het negeren van woorden kun je op elk apparaat instellen. Voor het gemak maken wij gebruik van een Android-telefoon, maar de stappen zijn exact hetzelfde voor iOS-apparaten.

 1. Open de Twitter-app op Android
 2. Klik linksboven op je profielicoontje en klik op Instellingen en privacy
 3. Navigeer vervolgens naar Privacy en veiligheid
 4. Klik aldaar op Negeren en blokkeren
 5. Kies vervolgens voor Genegeerde woorden
 6. Klik rechtsonder op het plus-icoontje
 7. Voer bovenaan het juiste woord in (dus een woord, hashtag, gebruikersnaam of zin)
 8. Klik op Opslaan zodra je de instellingen naar wens hebt aangepast

Twitter zal je tijdlijn nu automatisch opschonen, zodat je geen last meer hebt van tweets die je liever niet tegenkomt of waar je simpelweg geen interesse in hebt. Je kan de woorden op dezelfde manier ook weer uit de negeerlijst voor je Twitter-tijdlijn halen mocht je ze later toch weer willen zien op je tijdlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business