Nieuws

ESET stichtend lid van Google’s App Defense Alliance; Google Play Store’s mobiele toepassingen proactief beschermd door ESET

ESET, een wereldleider in cybersecurity, kondigt vandaag aan dat het een stichtend lid is geworden van de App Defense Alliance om de Google Play Store te beschermen. ESET zal zijn bekroonde detectiekennis en verbeterde beveiliging voor het Android ecosysteem en zijn onderzoek toespitsen op Google Play Store om het veiliger te maken. Als stichtend lid gaat ESET op 6 november aan de slag.

Deze buitengewone alliantie is een aanvulling op de bestaande partnerships van ESET met Google, met inbegrip van Chronicle, een afdeling  van Google Cloud, en de ingebouwde ESET-motor in Google Chrome Cleanup, een beveiligingstool die gebruikers van Google Chrome verwittigt bij mogelijke bedreigingen.

 

“Wat voorheen een reactieve inspanning was om beveiligingskwetsbaarheden te ontdekken is nu een volwaardige en proactieve campagne om miljarden consumenten en bedrijven bij de bron te beschermen,” aldus Tony Anscombe, global security evangelist en industrie ambassadeur bij ESET. “ ESET is steeds op de voorgrond inzake bedreigingsonderzoek. Samen met Google zullen ESET en de ander leden van de App Defense Alliance in staat zijn om Google informatie te bezorgen waarmee bedreigingen geëlimineerd worden zodat de Android gebruikers steeds een stap voor zijn op de cybercriminelen.”

 

ESET werd uitgekozen door Google op basis van zijn expertise voor het ontdekken van kwaadaardige apps in de Google Play Store wat door de jaren heen goed gedocumenteerd werd. Met de ontdekking van unieke banking trojans, spyware en ransomware, hielp ESET bij het identificeren van enkele van de meest geavanceerde bedreigingen voor mobiele Android-toestellen. Met deze reusachtige samenwerking zullen de researchteams van ESET druk bezig zijn met het analyseren van alle toepassingen en de proactieve bescherming van gebruikers van de Google Play Store. In het kader van deze samenwerking, zal ESET met Google zijn standpunt delen in verband met apps die het detecteert als schadelijk, potentieel schadelijk of ongewenst vooraleer de app op Google Play Store geplaatst wordt.

 

Ongeveer 40 % van de medewerkers van ESET zijn actief in onderzoek en ontwikkeling,  zodat ESET gebruikers en de rest van wereld beveiligd zijn  tegen de nieuwste cyberbedreigingen. Met meer dan 30 jaar ervaring in cybersecurity, heeft ESET een meerlaagse benadering tot  cyberbeveiliging, zodat het meer dan 110 miljoen gebruikers in 200 landen wereldwijd beschermt. ESET publiceert regelmatig bedreigingsonderzoek op WeLiveSecurity.

 

“ Sinds jaren werkt Google intensief samen met leden van de cybersecuritygemeenschap om online zowel bedrijfsgebruikers als consumenten te beschermen en de aankondiging van vandaag is het  nieuwste voorbeeld van deze samenwerking,” zegt Dave Kleidenmacher, hoofd van Android security & privacy bij Google. “ Samenwerken met een gerespecteerd lid uit de cybersecurity sector zoals ESET zal de bescherming van het Google Play ecosysteem verbeteren. We kijken uit naar wat onze teams samen zullen verwezenlijken.”

 

Meer informatie over de manier waarop ESET  helpt om Google Play Store te beschermen, is te vinden op de site van Google App Defense Alliance hier.

Voor het gratis e-book over gegevensbescherming, bezoek  https://www.eset.com/be-nl/zakelijk/data-protection-ebook/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business