Maak werknemers klaar voor succes, waar het werk ook plaatsvindt

Hoe technologie die ontworpen is met welzijn in gedachten de productiviteit verhoogt.

IT-professionals hebben geleerd om flexibel te zijn en zich aan te passen. Vroeger hadden de meesten van ons hun handen vol aan het welzijn van werknemers door ervoor te zorgen dat mensen geëquipeerd, gelukkig en productief bleven op kantoor. De enorme verandering naar thuiswerken versnelde. Het werd een meer permanent gegeven.

Vroeger weigerden veel organisaties om de mogelijkheden van thuiswerk te omarmen omdat ze bang waren dat werknemers thuis niet even productief zouden werken. Uit onderzoek blijkt echter dat thuiswerkers zelfs productiever zijn dan hun collega’s op kantoor. Nu werknemers de vele voordelen van thuiswerk hebben ervaren – kostenbesparingen, geen woon-werkverkeer en een betere balans tussen werk en privé – willen ze niet dat er een einde aan komt. Zo geeft 83 % van de ondervraagde werknemers de voorkeur aan een hybride thuiswerkmodel. Het hybride werkmodel is dan ook populair. Een mix van werken op afstand en op kantoor kan het beste van beide werelden betekenen. Vooral voor werknemers die het gezelschap van collega’s missen.

Welk model jouw bedrijf ook kiest, IT-professionals moeten werknemers helpen zodat ze zich op hun best voelen en kunnen werken op verschillende locaties. Hoe? Door passende oplossingen te bieden. Zowel voor de persoon wiens kantoor zich in een klein hoekje van het huis bevindt, voor diegene die het meeste uit een ruim kantoor wil halen, als voor de persoon die regelmatig van de ene naar de andere werkplek verhuist. Een draagbaar scherm zou bijvoorbeeld een geweldige optie zijn voor iemand die vaak van locatie verandert. De geluids- en videokwaliteit van een scherm dat afgestemd is op vergaderen, zou dan weer welkom zijn voor een werknemer met een eigen kantoor.

Hoe zorg je er voor dat werknemers zich comfortabel, verbonden en productief voelen op afstand? Ontdek het in de white paper.

White paper download


Gerelateerde artikelen