Nieuws

Japan legt export chipapparatuur aan banden

Japan, Nederland en de V.S. hebben een akkoord dat de chipproductie in China moet afremmen. Japan maakt nu zijn maatregels bekend.

Wereld Back-up dag: hoe veilig is uw data?

Vandaag is het wereld back-up dag. Het is van essentieel belang om regelmatig back-ups te maken - thuis en op kantoor.

2 Awards voor Belgische tak Capgemini

OutSystems, een toonaangevende leverancier van low-code applicatieontwikkelingsplatforms, heeft aangekondigd dat de Belgische tak van de welbekende technologieconsultant en implementatiepartner Capgemini, werd bekroond met de 2 prestigieuze OutSystems Awards.

“Externe consultants zijn een onmisbare noodzaak voor bedrijven geworden”

Freelancers of zelfstandige consultants, voor heel wat bedrijven klinken ze nog steeds als taboe. Toch zijn ze in minstens evenveel bedrijven niet meer weg te denken. En met reden: steeds meer spelen bijvoorbeeld externe IT’ers een prominente, zo niet een noodzakelijke rol binnen strategische teams. Brainbridge, dat vandaag 25 kaarsjes uitblaast, zet zich in voor de ‘wiHe raven’. Daarbij brengt het niet enkel bedrijven en freelancers met elkaar in contact, het ontzorgt die laatsten ook in heel wat administraJeve en zelfstandige rompslomp. “Externe consultants, freelancers, zijn meer dan ooit een onmisbare noodzaak voor bedrijven geworden,” vertelt Peter Wens, CEO bij en Founder van Brainbridge.

Microsoft onthult nieuwe features en apparaten voor Teams

Tijdens de Enterprise Connect-beurs in Orlando kondigde Microsoft producten en heel wat nieuwigheden aan voor zijn Teams-applicatie.

Jabra PanaCast video-oplossing eerste op de markt met nieuw Microsoft ecosysteem

Jabra brengt als eerste het PanaCast 50 Video Bar Systeem op de markt dat gebruik maakt van het nieuwe Microsoft device ecosystem platform.

Interviews en opinies

Opinie: kunnen telecombedrijven innovatief EN groen zijn?

De telecomsector bevindt zich op een keerpunt. Telco's moeten blijven innoveren om 'de verbonden consument' tevreden te houden, maar ze moeten ook rekening houden met het aanzienlijke energieverbruik waar ze verantwoordelijk voor zijn.

IT moderniseren is vergelijkbaar aan pizza met veel toppings

De meeste bedrijven staan door de economische onzekerheid voor enorme uitdagingen om kosten te besparen. Natuurlijk mag dat niet zomaar ten koste gaan van innovatie en digitale transformatie. Gelukkig hoeft het veilig moderniseren van IT vandaag niet moeilijk te zijn. Het is even eenvoudig als vrienden uitnodigen voor een leuke avond met pizza.

Interview: Hoe ChatGPT misbruikt kan worden door hackers

ChatGPT, de AI-tool die op korte tijd de hele wereld veroverde biedt heel wat mogelijkheden voor studenten en professionals, maar ook hackers blijven niet stil zittten. Lees hier een interview met Stas Protassov, co-founder van Acronis.

ICT-vrouw in de kijker: Charlotte Pletinckx

Maak kennis met Charlotte Pletinckx, Devoteam G Cloud's Young ICT Lady of the Year 2023 kandidaat (top 10). Ze zet altijd haar tanden in nieuwe situaties en uitdagingen. Lees hier het interview.

Interview met Kris Poté (Capgemini) over hybride werken: “Uitgaan van het vertrouwen in elkaar”

Met de blik op 2023 gericht, mag hybride werken alvast niet aan onze aandacht ontsnappen. We hadden een interessant gesprek met Kris Poté, Vice President bij Capgemini België.

Interview Remco den Heijer (SAS): hackathons als sleutel voor innovatie

Hackathons zijn een opkomende manier om als bedrijf op zoek te gaan naar innovatie. Remco den Heijer van SAS legt ons uit wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

MSI Summit E13 Flip review: design boven alles

MSI probeert met zijn Summit-lijn de zakelijke markt te veroveren. Of dat ook gaat lukken met de Summit E13 Flip Evo als uithangbord? Het prijskaartje van 1.849 euro stelt alvast hoge verwachtingen voor de premiumlaptop.

Synology Active Backup for Business review

Synology's Active Backup for Business (ABB) laat je automatische back-ups maken van computers, servers en andere NAS-systemen. Is dit ook de back-up-solution die jij moet gebruiken? Wij gingen op onderzoek uit.

Logitech Logi Dock review: is dit het dockingstation voor jouw kantoor?

Logitech bracht eerder dit jaar de Logi Dock uit - een dockingstation voor de zakelijke markt waarvan Logitech zegt dat het ‘alles kan doen met één kabel’. Na twee weken lang onze laptops aan het dock te hebben verbonden, is het tijd voor de review. Wil je de Logi Dock hebben, of kies je beter voor de concurrent(en)?

Logitech Zone True Wireless review: geruisloos op kantoor

Earbuds voor op kantoor zijn een relatief jonge markt. Slagen de Logitech Zone True Wireless erin om zich in dit segment te kunnen plaatsen?

Barco ClickShare Present C-10 review: draadloos presenteren in één klik

De Barco ClickShare Present C-10 neemt heel wat obstakels bij een presentatie weg. Met een druk op de knop deel je je content met iedereen.

Logitech Zone Wired Earbuds review: creëer je eigen zone

Met de Zone Wired Earbuds toont Logitech dat videobellen ook in stijl kan. De oortjes bieden de perfecte ondersteuning tijdens elke meeting.

Achtergrond

Hoe een verbeterde UX kan bijdragen aan klantsucces

Voor bedrijfsapplicaties geldt nog altijd: het bieden van een positieve klantervaring draagt bij aan klantenbehoud en biedt meer kansen voor upselling.

Historisch chipakkoord kan Chinese chipindustrie platleggen

De Verenigde Staten, Japan en Nederland hebben na maandenlange discussie een akkoord gesloten dat de Chinese chipproductie een flinke slag zal toebrengen.

Ransomware: betalen of niet?

Ransomware zit in de lift, en niemand is eigenlijk nog veilig. Maar wat moet je doen als je getroffen wordt: ingaan op de eisen of niet?

Het belang van redundantie: meer is beter

Redundantie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je systemen altijd toegankelijk zijn en vlot blijven draaien, ongeacht de situatie. Maar wat houdt redundantie van je ICT-infrastructuur juist in, en hoe implementeer je dit binnen je eigen organisatie?

Op bezoek in het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense

In het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense kunnen bedrijven een simulatie van een cyberaanval volgen. Wij volgden een simulatie mee.

Cyberverzekering: een goede investering?

Steeds meer bedrijven sluiten een cyberverzekering af om de kosten van een cyberaanval te laten dekken. Moet jouw bedrijf er ook één nemen?

Security

ransomware

650.000 dollar is de gemiddelde vraagprijs bij een ransomware-aanval

Ransomware criminelen gebruiken steeds agressievere technieken om bedrijven onder druk te zetten zodat ze overstag gaan en toch losgeld betalen. Dat blijkt uit het nieuwe 2023 Ransomware and Extortion Report van de UNIT 42 onderzoeksgroep van Palo Alto Networks waarin een duizendtal incidenten uit 2022 zijn vergeleken met het jaar ervoor.

E-commerce

Tennis Vlaanderen ontzorgt clubs dankzij betaalplatform Mollie

Tennis Vlaanderen heeft de laatste jaren heel sterk ingezet op digitalisering: via één platform kunnen nu onder meer terreinreservaties worden geregeld en de nodige administratie worden afgewikkeld.

IoT & Cloud

kantoren

De ultieme gids voor het communiceren van jouw Google Workspace-migratie

Change management is essentieel voor vooruitgang, groei en innovatie in een bedrijf waar mensen centraal staan. In...

Data

Fintech

AI

Zoom

Ook Zoom integreert ChatGPT in zijn producten

Zoom kondigt aan dat het zijn AI-assistent IQ uitbreidt met een GPT-integratie. Daardoor zou de assistent vele malen krachtiger worden.