Nieuws

Microsoft ontdekt ernstige kwetsbaarheid in Outlook

Microsoft heeft een ernstige kwetsbaarheid in Outlook ontdekt. Volgens beveiligingsexperten kan de kwetsbaarheid worden misbruikt zonder actie van de gebruiker.

AB InBev kiest Orange Business om connectiviteit en voice-diensten te leveren

Met snellere connectiviteit en hogere bandbreedte kan het bedrijf investeren in toekomstige digitale tools. Daarnaast transformeert Orange Business de bestaande voice-diensten voor een betere employee experience en samenwerking.

Amazon haalt camerawebsite DPReview uit de lucht

Amazon heeft besloten camerawebsite DPReview uit de lucht te halen. De website gaat op 10 april offline.

NVIDIA wil AI naar alle industrieën brengen

Voorlopig lijkt AI alleen weggelegd te zijn voor reuzen als Microsoft en Google. NVIDIA wil daar verandering in brengen met trainingstools.

Bij Amazon verdwijnen nog eens 9.000 jobs

Amazon voert opnieuw een grote ontslagronde door. De e-commercegigant maakte gisteren bekend dat 9000 mensen hun job zullen verliezen.

Licht op groen voor Voo-overname door Orange

Orange Belgium verwerft een meerderheidsbelang in de Waalse operator VOO.

Interviews en opinies

Opinie: kunnen telecombedrijven innovatief EN groen zijn?

De telecomsector bevindt zich op een keerpunt. Telco's moeten blijven innoveren om 'de verbonden consument' tevreden te houden, maar ze moeten ook rekening houden met het aanzienlijke energieverbruik waar ze verantwoordelijk voor zijn.

IT moderniseren is vergelijkbaar aan pizza met veel toppings

De meeste bedrijven staan door de economische onzekerheid voor enorme uitdagingen om kosten te besparen. Natuurlijk mag dat niet zomaar ten koste gaan van innovatie en digitale transformatie. Gelukkig hoeft het veilig moderniseren van IT vandaag niet moeilijk te zijn. Het is even eenvoudig als vrienden uitnodigen voor een leuke avond met pizza.

Interview: Hoe ChatGPT misbruikt kan worden door hackers

ChatGPT, de AI-tool die op korte tijd de hele wereld veroverde biedt heel wat mogelijkheden voor studenten en professionals, maar ook hackers blijven niet stil zittten. Lees hier een interview met Stas Protassov, co-founder van Acronis.

ICT-vrouw in de kijker: Charlotte Pletinckx

Maak kennis met Charlotte Pletinckx, Devoteam G Cloud's Young ICT Lady of the Year 2023 kandidaat (top 10). Ze zet altijd haar tanden in nieuwe situaties en uitdagingen. Lees hier het interview.

Interview met Kris Poté (Capgemini) over hybride werken: “Uitgaan van het vertrouwen in elkaar”

Met de blik op 2023 gericht, mag hybride werken alvast niet aan onze aandacht ontsnappen. We hadden een interessant gesprek met Kris Poté, Vice President bij Capgemini België.

Interview Remco den Heijer (SAS): hackathons als sleutel voor innovatie

Hackathons zijn een opkomende manier om als bedrijf op zoek te gaan naar innovatie. Remco den Heijer van SAS legt ons uit wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Reviews

Synology Active Backup for Business review

Synology's Active Backup for Business (ABB) laat je automatische back-ups maken van computers, servers en andere NAS-systemen. Is dit ook de back-up-solution die jij moet gebruiken? Wij gingen op onderzoek uit.

Logitech Logi Dock review: is dit het dockingstation voor jouw kantoor?

Logitech bracht eerder dit jaar de Logi Dock uit - een dockingstation voor de zakelijke markt waarvan Logitech zegt dat het ‘alles kan doen met één kabel’. Na twee weken lang onze laptops aan het dock te hebben verbonden, is het tijd voor de review. Wil je de Logi Dock hebben, of kies je beter voor de concurrent(en)?

Logitech Zone True Wireless review: geruisloos op kantoor

Earbuds voor op kantoor zijn een relatief jonge markt. Slagen de Logitech Zone True Wireless erin om zich in dit segment te kunnen plaatsen?

Barco ClickShare Present C-10 review: draadloos presenteren in één klik

De Barco ClickShare Present C-10 neemt heel wat obstakels bij een presentatie weg. Met een druk op de knop deel je je content met iedereen.

Logitech Zone Wired Earbuds review: creëer je eigen zone

Met de Zone Wired Earbuds toont Logitech dat videobellen ook in stijl kan. De oortjes bieden de perfecte ondersteuning tijdens elke meeting.

Trust Teza TW-350 4K Ultra HD webcam review

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De Trust Teza TW-350 4K Ultra HD zorgt ervoor dat je tijdens elk videogesprek goed in beeld komt.

Achtergrond

Hoe een verbeterde UX kan bijdragen aan klantsucces

Voor bedrijfsapplicaties geldt nog altijd: het bieden van een positieve klantervaring draagt bij aan klantenbehoud en biedt meer kansen voor upselling.

Historisch chipakkoord kan Chinese chipindustrie platleggen

De Verenigde Staten, Japan en Nederland hebben na maandenlange discussie een akkoord gesloten dat de Chinese chipproductie een flinke slag zal toebrengen.

Ransomware: betalen of niet?

Ransomware zit in de lift, en niemand is eigenlijk nog veilig. Maar wat moet je doen als je getroffen wordt: ingaan op de eisen of niet?

Het belang van redundantie: meer is beter

Redundantie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je systemen altijd toegankelijk zijn en vlot blijven draaien, ongeacht de situatie. Maar wat houdt redundantie van je ICT-infrastructuur juist in, en hoe implementeer je dit binnen je eigen organisatie?

Op bezoek in het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense

In het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense kunnen bedrijven een simulatie van een cyberaanval volgen. Wij volgden een simulatie mee.

Cyberverzekering: een goede investering?

Steeds meer bedrijven sluiten een cyberverzekering af om de kosten van een cyberaanval te laten dekken. Moet jouw bedrijf er ook één nemen?

Security

Microsoft Outlook app op Android

Microsoft ontdekt ernstige kwetsbaarheid in Outlook

Microsoft heeft een ernstige kwetsbaarheid in Outlook ontdekt. Volgens beveiligingsexperten kan de kwetsbaarheid worden misbruikt zonder actie van de gebruiker.

E-commerce

Tennis Vlaanderen ontzorgt clubs dankzij betaalplatform Mollie

Tennis Vlaanderen heeft de laatste jaren heel sterk ingezet op digitalisering: via één platform kunnen nu onder meer terreinreservaties worden geregeld en de nodige administratie worden afgewikkeld.

IoT & Cloud

kantoren

De ultieme gids voor het communiceren van jouw Google Workspace-migratie

Change management is essentieel voor vooruitgang, groei en innovatie in een bedrijf waar mensen centraal staan. In...

Data

kantoren

De ultieme gids voor het communiceren van jouw Google Workspace-migratie

Change management is essentieel voor vooruitgang, groei en innovatie in een bedrijf waar mensen centraal staan. In...

Fintech

AI

Nvidia AI Foundations

NVIDIA wil AI naar alle industrieën brengen

Voorlopig lijkt AI alleen weggelegd te zijn voor reuzen als Microsoft en Google. NVIDIA wil daar verandering in brengen met trainingstools.