Nieuws

Ligt het lot van Telenet in handen van Liberty Global?

Beurswaakhond FSMA schortte donderdag de handel in Telenet-aandelen op na een koersopstoot. Telenet hult zich intussen in stilte, en reageert niet op speculaties.

VS: ByteDance moet TikTok verkopen

ByteDance moet TikTok mogelijk verkopen om een ban in de Verenigde Staten te voorkomen. Wetgeving om zo’n ban in te stellen zou naar verluidt steun krijgen van regering-Biden.

Meta schrapt 10.000 extra jobs

Meta, het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp schrapt nog maar eens 10.000 jobs. Het is de tweede keer op korte tijd dat zoiets voorvalt.

Telenet gaat WAN-connectiviteit verzorgen bij overheid (Belnet) 

Telenet Business mag de komende vijf jaar de WAN-connectiviteit uitbouwen tussen de federale overheidsdiensten die aangesloten zijn bij Belnet.

Silicon Valley Bank failliet na bankrun

Een tijd lang was het enorm goedkoop om start-ups te financieren. Nu de rente stijgt geraken geldschieters echter in de problemen.

Qualcomm haalt wederom chipproductie weg bij Samsung

Samsung heeft wederom een chipcontract verloren aan concurrent TSMC. Dat mag de Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 1 produceren op zijn 4nm-procedé.

Interviews

Interview: Hoe ChatGPT misbruikt kan worden door hackers

ChatGPT, de AI-tool die op korte tijd de hele wereld veroverde biedt heel wat mogelijkheden voor studenten en professionals, maar ook hackers blijven niet stil zittten. Lees hier een interview met Stas Protassov, co-founder van Acronis.

ICT-vrouw in de kijker: Charlotte Pletinckx

Maak kennis met Charlotte Pletinckx, Devoteam G Cloud's Young ICT Lady of the Year 2023 kandidaat (top 10). Ze zet altijd haar tanden in nieuwe situaties en uitdagingen. Lees hier het interview.

Interview met Kris Poté (Capgemini) over hybride werken: “Uitgaan van het vertrouwen in elkaar”

Met de blik op 2023 gericht, mag hybride werken alvast niet aan onze aandacht ontsnappen. We hadden een interessant gesprek met Kris Poté, Vice President bij Capgemini België.

Interview Remco den Heijer (SAS): hackathons als sleutel voor innovatie

Hackathons zijn een opkomende manier om als bedrijf op zoek te gaan naar innovatie. Remco den Heijer van SAS legt ons uit wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Interview Jerry Garcia (Aruba Networks): SASE als veilige toekomst

SASE is een opkomend security framework voor bedrijven dat voor meer veiligheid en een vlottere communicatie zorgt. Wij spraken met Jerry Garcia, countrymanager bij Aruba Networks België en Luxemburg voor wat meer uitleg.

Op bezoek in het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense

In het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense kunnen bedrijven een simulatie van een cyberaanval volgen. Wij volgden een simulatie mee.

Reviews

Synology Active Backup for Business review

Synology's Active Backup for Business (ABB) laat je automatische back-ups maken van computers, servers en andere NAS-systemen. Is dit ook de back-up-solution die jij moet gebruiken? Wij gingen op onderzoek uit.

Logitech Logi Dock review: is dit het dockingstation voor jouw kantoor?

Logitech bracht eerder dit jaar de Logi Dock uit - een dockingstation voor de zakelijke markt waarvan Logitech zegt dat het ‘alles kan doen met één kabel’. Na twee weken lang onze laptops aan het dock te hebben verbonden, is het tijd voor de review. Wil je de Logi Dock hebben, of kies je beter voor de concurrent(en)?

Logitech Zone True Wireless review: geruisloos op kantoor

Earbuds voor op kantoor zijn een relatief jonge markt. Slagen de Logitech Zone True Wireless erin om zich in dit segment te kunnen plaatsen?

Barco ClickShare Present C-10 review: draadloos presenteren in één klik

De Barco ClickShare Present C-10 neemt heel wat obstakels bij een presentatie weg. Met een druk op de knop deel je je content met iedereen.

Logitech Zone Wired Earbuds review: creëer je eigen zone

Met de Zone Wired Earbuds toont Logitech dat videobellen ook in stijl kan. De oortjes bieden de perfecte ondersteuning tijdens elke meeting.

Trust Teza TW-350 4K Ultra HD webcam review

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De Trust Teza TW-350 4K Ultra HD zorgt ervoor dat je tijdens elk videogesprek goed in beeld komt.

Achtergrond

Hoe een verbeterde UX kan bijdragen aan klantsucces

Voor bedrijfsapplicaties geldt nog altijd: het bieden van een positieve klantervaring draagt bij aan klantenbehoud en biedt meer kansen voor upselling.

Historisch chipakkoord kan Chinese chipindustrie platleggen

De Verenigde Staten, Japan en Nederland hebben na maandenlange discussie een akkoord gesloten dat de Chinese chipproductie een flinke slag zal toebrengen.

Ransomware: betalen of niet?

Ransomware zit in de lift, en niemand is eigenlijk nog veilig. Maar wat moet je doen als je getroffen wordt: ingaan op de eisen of niet?

Het belang van redundantie: meer is beter

Redundantie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je systemen altijd toegankelijk zijn en vlot blijven draaien, ongeacht de situatie. Maar wat houdt redundantie van je ICT-infrastructuur juist in, en hoe implementeer je dit binnen je eigen organisatie?

Op bezoek in het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense

In het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense kunnen bedrijven een simulatie van een cyberaanval volgen. Wij volgden een simulatie mee.

Cyberverzekering: een goede investering?

Steeds meer bedrijven sluiten een cyberverzekering af om de kosten van een cyberaanval te laten dekken. Moet jouw bedrijf er ook één nemen?

Security

Stad Antwerpen manke beveiliging

Stad Antwerpen meermaals gewaarschuwd voor ‘manke’ beveiliging

Stad Antwerpen werd bij beveiligingsaudits in 2020 en 2021 gewezen op meerdere gevaren in haar systemen. Ondanks de signalen kon de stad misbruik van de kwetsbaarheden niet voorkomen.

E-commerce

Tennis Vlaanderen ontzorgt clubs dankzij betaalplatform Mollie

Tennis Vlaanderen heeft de laatste jaren heel sterk ingezet op digitalisering: via één platform kunnen nu onder meer terreinreservaties worden geregeld en de nodige administratie worden afgewikkeld.

IoT & Cloud

kantoren

De ultieme gids voor het communiceren van jouw Google Workspace-migratie

Change management is essentieel voor vooruitgang, groei en innovatie in een bedrijf waar mensen centraal staan. In...

Data

kantoren

De ultieme gids voor het communiceren van jouw Google Workspace-migratie

Change management is essentieel voor vooruitgang, groei en innovatie in een bedrijf waar mensen centraal staan. In...

Fintech

AI

Einstein GPT: de generatieve AI van Salesforce voor CRM

Salesforce lanceert Einstein GPT, generatieve AI CRM-technologie, die op grote schaal door AI gecreëerde content levert voor elke sales-, service-, marketing-, commerce- en IT-interactie. Dankzij Einstein GPT transformeert Salesforce iedere klantenervaring met generatieve AI.