Reviews

Dell P2424HT review: flexibel werkpaard

Dell P2424HT
© Dell
Voordelen
Grote bewegingsvrijheid dankzij de speciale voet
Aangename touchgevoeligheid
Rustig display
Nadelen
Aansluitingen onderin (inclusief stroomvoorziening via usb-c) moeilijk te bereiken
Niet het helderste display
Aanbevolen prijs: €399
Waar te koop?

Dell P2424HT - Moniteur LED - 61 cm (24") (23,8" visible) - Écran tactile - 1920 x 1080 Full HD (1080p) @ 60 Hz - IPS - 300 cd/m² - 5 ms - HDMI, DisplayPort - Haut-parleurs

Last Amazon price update was: 28 mei 2024 09:56 09:56
Totaalscore 7
Met zijn touchdisplay, ethernetpoort en beweeglijke arm lijkt de Dell P2424HT de ideale kompaan voor je werklaptop. Wij posteerden hem enkele weken op onze bureautafel.

Wie Dell zegt, denkt robuust en functioneel IT-materiaal. De P2424HT is een touchmonitor van 24 inch met een 1080p-resolutie, ingebouwde ethernetaansluiting, 2 usb-poorten en een usb-c-poort die je laptop van stroom kan voorzien. Hoewel je hem als een traditionele monitor kan gebruiken, is de flexibele voet zo ontworpen dat je het beeldscherm bijna tegen je toetsenbord kan trekken en tot wel 60 graden kan kantelen. Eenvoudig en gericht op de praktijk: zo kennen we Dell wel.

Grote bewegingsvrijheid

Dat wil niet zeggen dat de P2424HT een lelijke monitor is. Het touchscreen is omrand door een slank, kunststoffen kader van ruim een halve centimeter dik. Bovenaan zit er een 3W-speaker ingebouwd en de dikkere, onderste rand herbergt onder meer het Dell-logo, de menubediening en het statuslampje. Het ontwerp oogt op het eerste gezicht klassiek, maar zijn functionaliteit is dat allesbehalve. De Dell P2424HT is namelijk een echte acrobaat: hij heeft een kantelhoek van -5° tot +60°, draaihoek van -30° tot  +30° en een hoogteaanpassing van 110,52 mm.

Daardoor is het een ideaal beeldscherm wanneer je van dichtbij (met aanrakingen) content wil kunnen doorbladeren, om hem vervolgens weer van je weg te duwen, tot in een meer klassieke positie. Ook op de werkvloer kan dat van pas komen, wanneer je regelmatig een collega erbij roept om iets te tonen. En als je zo mogelijk nóg meer flexibiliteit wil, dan kan je de monitor ook aan een VESA-arm bevestigen. Het leeuwendeel van de 7,86 kilogram aan gewicht komt op het conto van de voet. Die voelt niet alleen hoogwaardig aan, maar zorgt er ook voor dat het display (zelfs onder de schuinste hoeken) nooit aan het wankelen gaat.

© Dell

Schermbediening en connectiviteit

Wanneer het scherm voor je staat, vind je de aan-uitknop aan de achterkant, rechtsonder, met daarboven een joystick waarmee je de on-screen interface (OSI) comfortabel bedient. Daarin vind je de gebruikelijke instellingen terug, zoals de helderheid, het contrast en kleurtemperatuur. De OSI is overzichtelijk gestructureerd en bevat geen overbodigheden. Ook dat is weer op z’n Dells.

Qua aansluitingen zijn er twee poorten die opvallen: de ethernetpoort om een internetkabel aan te sluiten en de ondersteuning voor stroomvoorziening via USB-C. Die laatste levert tot 90 W aan vermogen, waardoor je je laptoplader niet nodig hebt: je pc neemt zijn stroom gewoon via de monitor. Handig. Werk je meestal op een laptop en heb je de optie om aan je bureau via de kabel met het internet te verbinden? Dan kan dat. Deze poorten zitten onderaan de monitor: 1x HDMI, 1x DisplayPort, 2x USB-A, een audiojack en de eerdergenoemde usb-c- en ethernetaansluiting.

© Dell

De power delivery en ethernetpoort maken van de monitor een rasecht werkpaard. De meeste aansluitingen zitten onderaan de monitor, maar helaas ook hoog genoeg om ze moeilijk bereikbaar te maken. De zware monitor optillen en platleggen vonden we wat lastig, waardoor we ons genoodzaakt zagen onder ons bureau te kruipen en langs achter de juiste kabels in te pluggen. Aan de linkerzijde van de monitor zit een beter toegankelijk klepje dat je kan weghalen. Daarachter zit nog een usb-a- en usb-c-poort verscholen, maar tot onze frustratie moesten we vaststellen dat die poorten geen upstream ondersteunen en je voor stroomvoorziening (en HDMI) de laptop dus onderaan met de monitor moet verbinden.

Beeldkwaliteit en prestaties

Het touchscherm van Dell P2424HT heeft een goede balans qua aanraakgevoeligheid. Bovendien is het in de eerste plaats goed afgestemd op de touchvriendelijke interface van Windows 11. Tikken en swipen gaat net zo vlot als op een goede tablet. Ondersteuning voor multitouchgebaren is er evenwel niet. Hoewel Dell duidelijk de nadruk wilde leggen op zijn toucheigenschappen, is de monitor zeker perfect te gebruiken als een extra beeldscherm voor je pc. Voor het prijsniveau (399 euro) biedt de Dell P2424HT, afgezien van zijn toucheigenschappen, gewoon degelijke prestaties.

De 1080p-resolutie en 60Hz-beeldverversing zijn voldoende om productief te zijn op je werk, al had de helderheid van het IPS-paneel wat hoger mogen zijn. Die bedraagt een bescheiden 300 cd/m² (300 nits). Persoonlijk houden wij van een hoge helderheid op ons werkscherm, al is dat uiteraard smaakgevoelig. Daarnaast beschikt de monitor niet over de beste kleuraccuraatheid, al is hij natuurlijk niet bedoeld voor beeldbewerking. Voor andere productieve taken is de kijkervaring sober, maar zeker ook aangenaam te noemen. Via de presets Movie, Game, Warm en Cool vind je ongetwijfeld een kleurtemperatuur die jou goed ligt.

Verdict

Met de P2424HT mikt Dell op professionele gebruikers die een touchdisplay zoeken met de nodige bewegingsvrijheid. Hij is een ideaal maatje voor je laptop, alleen is het bijzonder jammer dat de aansluitingen onderin moeilijk te bereiken zijn en de twee poorten aan de zijkant helaas geen upstream ondersteunen.  Dat kan vooral storen als je vaak je laptop wil aan- en weer loskoppelen. De Dell P2424HT is niet de helderste monitor, maar voor wie van sobere displays houdt, kan dat net een pluspunt zijn. Is een touchmonitor hetgene wat je zoekt, dan zit je in deze prijsklasse wel helemaal goed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business