Reviews

Jabra Speak2 75 review: beste compacte speakerphone?

Jabra Speak2 75
Voordelen
Microfoonindicator
32 uur batterij
Bouwkwaliteit
Teams-integratie
Nadelen
Beperkt dynamisch bereik bij muziek
Aanbevolen prijs: €339
Waar te koop?

Jabra Speak2 75 Haut-parleur Bluetooth sans fil avec adaptateur Bluetooth USB-A, 4 micros antibruit et haut-parleur complet de 65 mm Certifié pour Zoom et Google Meet Gris foncé

Last Amazon price update was: 22 juni 2024 07:37 07:37
Totaalscore 9
Jabra's Speak2 75 is een compacte oplossing voor hybride werkomgevingen. Geen zorgen: de prestaties pakken niet compact uit.

Iedereen samen krijgen om te vergaderen kan soms moeilijk zijn. Hybride gesprekken worden daardoor steeds meer de norm: iemand haalt een laptop boven en start een videocall met wie niet fysiek aanwezig is. Laptopspeakers en -microfoons zijn echter niet de beste manier om jezelf gehoord te laten worden. Al te vaak verstaan mensen niet wat er aan de andere kant van het internet gezegd wordt. Dat is het probleem waar Jabra met de Speak2-serie speakersphones een oplossing voor wil bieden. Wij testten de Speak 2 75 om na te gaan of dat lukt.

De Jabra Speak 2 75 mag er vanop een afstand nogal gewoontjes uitzien, maar zo voelt hij in geen geval. Als het apparaat uit staat ziet het er op zich al vrij strak uit dankzij een geborstelde aluminium behuizing. Heel eventjes wordt de behuizing onderbroken voor een led-ring die oplicht als je de speaker aanzet, net als een hele interface om de speakerphone te bedienen. Die touch-gevoelige led-knoppen zitten bovendien omheen een 100% duurzame stof die er knap uitziet en bijzonder robuust is.

Onder die behuizing zitten vier beamforming microfoons en een 65mm driver die moeten maken dat alles langs beide kanten duidelijk hoorbaar is. In de speaker zit bovendien een USB-C-oplaadkabel verwerkt die met een opzetstukje makkelijk naar USB-A omgevormd kan worden. Niet dat je die vaak nodig gaat hebben: op de batterij gaat de Speak2 75 zo’n 32 uren mee. Voor collega’s die de puck voor een onderzetter aanzien hoef je bovendien geen schrik te hebben, aangezien de Speak2 75 IP64-gecertifieerd is. Hij kan dus best tegen een stootje (en een druppel water of koffie).

Microfoons

De microfoons in de speakerphone doen alvast hun werk: je bent steeds duidelijk hoorbaar – en in ons geval ook zonder het constante gezoem of geblaas van computerventilatoren. Hoe je daarbij tegenover de speaker zit maakt echt niet uit: de vier beamforming microfoons pakken het geluid in eender welke richting op. In principe zou iedereen je dus altijd moeten verstaan. De led-ring of microphone quality indicator rond de speaker helpt daar bovendien bij: als je slecht hoorbaar bent, licht de ring namelijk rood op. Zo maakt de speaker duidelijk dat je toch best iets luider spreekt, dichter bij de speakerphone moet gaan zitten of de hoeveelheid ruis moet proberen verminderen. Die functie moet je zelf nog wel instellen via de Jabra+-app, maar is het volgens ons echt wel waard. In ieder geval: een excuus om slecht verstaanbaar te zijn heb je met de Jabra Speak2 75 niet. De led-indicator krijg je wel enkel bij de Speak2 75, al zijn de vier beamforming microfoons op alle modellen aanwezig.

Jabra Speak2 75

Dat geldt ook voor wie tijdens groepsvergaderingen wat stiller spreekt: met Voice Normalisation-technologie maakt de Speak2 75 dat iedereen min of meer even luid klinkt. Behalve stille stemmen pikt de Speak 2 goed kleine details op: als je neuriet horen je collega’s het ook. Het is een mooie handigheid die conversaties en gesprekken erg natuurlijk kan doen overkomen, maar ook iets of wat overweldigend wordt eenmaal er wat mensen rond de speakerphone zitten. Voor tussendoor is er gelukkig nog steeds een mute-knop aanwezig.

Geluidskwaliteit

Tijdens vergaderingen is de geluidskwaliteit van de Speak2 75 meer dan in orde. De 65mm driver weet voldoende geluid te produceren om een kamer met geluid te produceren – de kans dat het volume tijdens een vergadering ooit zo hoog staat is echter klein. Daarbij blijft de definitie die je aan lagere volumes hebt goed behouden. Eender welke collega is in principe zo goed hoorbaar als de microfoon en de verbinding dit toelaat. De speakerphone is bovendien gecertifieerd om samen te werken met Microsoft Teams, Zoom en Google Meet, waardoor het een fluitje van een cent is om de speakerphone te verbinden.

Om de speakerphone ook na het werk te gebruiken, om te ontspannen? In principe kan het wel: de Speak2 75 klinkt beter dan de speakers van je telefoon. Om je daarom ook je bestaande speakersets, koptelefoon of oortjes moet vervangen? Dat durven we niet te beweren. De Speak2 75 biedt super-wideband audio aan, maar daarvan profiteer je vooral tijdens videocalls. Om een documentaire te kijken of podcast te luisteren is de Speak2 dus echt perfect. Een gebrek aan definitie in de bastonen, die overigens verrassend aanwezig zijn, zorgt er echter voor dat het plezier er tijdens het muziekluisteren snel af is. De mix mag dan wel super breed zijn, op veel momenten komt hij gewoonweg te plat over.

Conclusie

Desalniettemin scoort de Speak2 75 goede punten: ontspanning is namelijk niet waarvoor je naar deze speakerphone moet kijken. Je schaft de Speak2 aan omdat hij het heel wat makkelijker maakt om hybride vergaderingen op een natuurlijk wijze te doen verlopen. Dankzij een makkelijk op te zetten verbinding, integratie met de meeste gangbare platformen en een uitstekende geluidskwaliteit lukt dat voor de Speak2 75 zeer goed. Functies als de normalisatie-technologie en super-wideband audio maken dat gesprekken voor iedereen natuurlijk aanvoelen. Daarover kunnen we enkel lovend zijn, ook al laat de muziekervaring toch eerder te wensen over.

€248,97
Op voorraad
10 new
from €238,81
as of 22 juni 2024 07:37 07:37

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business