Nieuws

iPhone helpt rokers met stoppen

Wie tevergeefs meerdere malen heeft geprobeerd om te stoppen met roken, kan vanaf 1 maart een nieuwe poging ondernemen. Dan staat de iPhone-applicatie My Stop Buddy klaar om te helpen.

Voor 2,99 euro krijgt de stopper drie weken lang steun van dit programma. Het gebruik begint bij het invullen van een persoonlijk profiel. Telkens als de drang om een sigaret op te steken opkomt, roept de prille ex-roker de applicatie op en geeft hij aan waarom hij wil roken. Humeurig? Stress? Verveling? Ontspanning? Of concentratiegebrek?

Op basis hiervan stelt het programma hem een van de 150 activiteiten voor ter afleiding, vertelt het hem een van de 75 moppen over gezondheid of geeft het feedback over zijn stoppoging, bijvoorbeeld hoeveel geld hij al uitgespaard heeft. 

Nederlandse ontwikkelaar
My Stop Buddy werd mede ontwikkeld door Lianne Sleebos, ex-student industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit Delft. Zij studeerde af op Impuls, een innovatieve methode om rokers te ondersteunen bij het stoppen. 

Vanaf 1 maart is het mogelijk om de applicatie te downloaden in de App Store van Apple voor 2,99 euro. Op die dag geldt wel een uitzonderlijke korting van zestig procent. 

appdiensteniphonemy stop buddynieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen