Wire

Mobiele telefoon trends: dit kunnen we de komende jaren verwachten

© Onze partner

Technologie is altijd in ontwikkeling. Dat kunnen we nou eenmaal niet tegenhouden. Ook op het gebied van mobiele telefonie blijven dingen zich ontwikkelen. Hadden we twintig jaar geleden verwacht te staan waar nu zouden staan als het gaat om smartphones en dergelijke? Waarschijnlijk niet. Wat staat ons in de nabije toekomst te wachten als het gaat om mobiele telefonie? In dit artikel vertellen we er alles over. 

Esim 

Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord en bent misschien zelfs al een gebruiker. De esim wordt steeds populairder. Deze digitale simkaart zit al ingebouwd in je telefoon en hoeft alleen maar geactiveerd te worden met een code. Geen gedoe meer met paperclips om je simkaart los te peuteren en geen gedoe meer in het buitenland, op zoek naar een tijdelijke simkaart, want als je buiten de EU gaat reizen, is een tijdelijke esim zo geïnstalleerd. Wil je een mobiele telefoon kopen? Denk dan eens aan een los toestel met esim! 

Helderheid van beeldscherm 

Onder ontwikkelaars van telefoons heerst tegenwoordig de trend om de helderheid van het beeldscherm steeds verder te optimaliseren. Verschillende merken zoals Apple, Samsung en Huawei proberen elkaar te overtreffen in helderheid van beeldschermen en gaan daarin behoorlijk ver. De helderheid van telefoonschermen loopt in uiterste gevallen zelfs op tot 4500 nits. Dat is ontzettend handig wanneer je in de felle zon ook nog op je scherm wilt kunnen kijken. Verwacht maar dat je in de toekomst geen schaduw meer hoeft op te zoeken om je appjes te kunnen lezen. 

Toenemende kwaliteit camera 

Als je op zoek bent naar een telefoon abonnement met toestel, wil je vaak ook een goede camera hebben. De scherpte van camera’s van telefoons blijft maar toenemen en foto’s die met telefoon genomen zijn, zijn vaak niet meer te onderscheiden van foto’s die met een professionele camera zijn geschoten. Hoewel we vroeger vooral keken naar de megapixel als we zochten naar een goede camera voor onze telefoon, is het slimmer om naar de grootte van de lens te kijken. Hoe groter de lens, hoe beter de zoommogelijkheden en de mogelijkheid om video’s te maken in 4K. 

Grote rol voor AI 

Over welk gebied in de samenleving we het ook hebben, als het gaat om toekomstige ontwikkelingen speelt AI eigenlijk bijna altijd wel een rol. Op smartphones zul je in de toekomst AI vooral kunnen tegenkomen als makkelijke zoektool. Via AI kun je bijvoorbeeld heel makkelijk die ene foto terugvinden die drie jaar geleden is gemaakt. Geef gewoon de termen: zomervakantie, strand, palmbomen, drie mensen, en je hebt de foto binnen de kortste keren gevonden. Ook de assistentes die we nu al kennen als Siri en Bixby, zullen in de toekomst hun kwaliteiten gaan ontvouwen en ons voor het eerst daadwerkelijk van nut zijn.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen