Nieuws

HTC One geen prioriteit bij leveranciers van onderdelen

De verkoop van de HTC One wordt uitgesteld vanwege een tekort aan onderdelen. HTC zou niet langer prioriteit krijgen bij haar leveranciers.

De HTC One zou normaal in maart op de markt verschijnen, maar het einde van de maand is in zicht en de telefoon is voorlopig nog nergens te bespeuren. In de Benelux is het nog zeker wachten tot half april, vooraleer we de smartphone in de rekken zullen vinden.

De Wall Street Journal heeft vernomen dat de vertraging te maken heeft met problemen bij de levering van onderdelen. Volgens een HTC-topman heeft het bedrijf moeite met het aanschaffen van voldoende cameracomponenten, omdat de fabrikant bij haar leveranciers niet langer als een eersterangsklant wordt beschouwd. Bovendien zou HTC de verwachte hoeveelheid bestellingen voortdurend hebben aangepast als gevolg van de dalende verkoop in 2012.

[related_article id=”161563″]

HTC lanceerde de One tijdens een druk bijgewoond persevenement in februari. Het nieuwe vlaggenschip wordt gezien als een laatste redmiddel om de noodlijdende fabrikant er weer bovenop te helpen.

Maar door deze vertraging zal de smartphone bijna gelijktijdig met de Samsung Galaxy S4 in de rekken belanden, en daardoor zou de verkoop van de HTC One wel eens onder druk kunnen worden gezet.

htcmobielnieuwsonesmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen