Deals

Tweedekans-alert: zo bespaar je flink op zo goed als nieuwe elektronica

Coolblue winkel
© Coolblue
Vind je een product eigenlijk iets te duur, let dan zeker op Coolblue's Tweedekans-aanbiedingen. Daarmee koop je vaak zo goed als nieuwe producten tegen een schappelijke(re) prijs.

eretourneerde elektronica die webwinkels niet meer als nieuw kunnen verkopen, wordt de laatste jaren steeds vaker als outletproduct aangeboden. Hoewel de producten vaak zo goed als nieuw zijn, of zelfs nog helemaal nieuw, kun je er wel fors mee besparen. Neem de Galaxy S24 van Samsung: die kost standaard 899 euro bij Coolblue, maar als Tweedekans-product is de smartphone al verkrijgbaar vanaf 776 euro (afhankelijk van de gekozen staat en beschikbaarheid).

Binnen vrijwel elke productcategorie vind je zogeheten Tweedekans-artikelen. Coolblue heeft er zelfs een hele productpagina voor opgezet. Hoe herken je een Tweedekans-artikel? Als het product dat je wilt kopen ook als Tweedekans beschikbaar is, staat dat net onder de prijs en boven de ‘In mijn winkelwagen’-knop. Goed om te weten: dat is altijd het goedkoopste Tweedekans-artikel van dat product, mochten er meerdere varianten beschikbaar zijn.

Een Tweedekans-product wordt ingedeeld in één van drie kwaliteitsklassen, met ‘Als nieuw’ uiteraard als topklasse. Dit zijn de verschillende klassen en hun betekenissen:

  • Als nieuw: het product is onbeschadigd en ziet er hetzelfde uit als een nieuw product.
  • Lichte gebruikssporen: het product heeft lichte sporen van gebruik, zoals haarfijne krasjes op de rand.
  • Zichtbaar beschadigd: het product heeft zichtbare beschadigingen, zoals krassen, deuken of dode pixels.

De categorie ‘Zichtbaar beschadigd’ levert je doorgaans de meeste korting op. Let er wel op dat het product (zichtbaar) beschadigd is, hoewel dit de werking van het product niet mag belemmeren. Coolblue vermeldt ook steeds of alle accessoires, zoals een oplaadkabel voor je smartphone, in de verpakking zitten, of dat je die zelf moet aanschaffen; dit kan vaak wel extra korting opleveren.

Net als bij reguliere producten hanteert Coolblue bij Tweedekans-artikelen een retourtermijn van 30 dagen. Een bijkomend voordeel van outletartikelen is dat je ze kunt aanschaffen met je overgebleven ecocheques; zo ook de eerdergenoemde Galaxy S24.

Beste Tweedekans-aanbiedingen

Het aanbod van Tweedekans-artikelen verandert constant. Vaak is er slechts één (of enkele) product(en) beschikbaar tegen de prijs die Coolblue op de outletpagina noemt. Hoewel we hieronder enkele voorbeelden noemen van scherpe Tweedekans-aanbiedingen, is de kans groot dat ze al niet meer te koop zijn zodra je erop klikt. Wil je alle Tweedekans-aanbiedingen bij Coolblue bekijken? Klik dan hier.

coolbluedealstweedekans

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600