Windows 10 S is gesloten: uitstekend of vreselijk idee?

Microsoft biedt met Windows 10 S een gesloten ecosysteem dat veiligheid en een stabiele ervaring voorop plaatst. Het nieuwe besturingssysteem kan zowel op voor- als tegenstanders rekenen. Hoe denk jij erover?

Microsoft lanceert met Windows 10 S een nieuwe versie van zijn besturingssysteem die beperkter is dan het ‘klassieke’ Windows 10. Het OS is in de eerste plaats bedoeld voor gebruik op goedkope hardware in het onderwijs, maar kan ook een alternatief bieden voor lichte gebruikers.

De voornaamste beperking van Windows 10 S is dat het systeem alleen overweg kan met applicaties afkomstig uit de Windows Store. Dat moet volgens Microsoft niet alleen de veiligheid, maar ook de stabiliteit ten goede komen. De meningen over deze beperkte Windows 10-variant zijn evenwel verdeeld, ook bij ons op de redactie.

[related_article id=”214819″]

Collega Cédric vindt Windows 10 S een uitstekend idee. Het verlies van vrijheid weegt volgens hem voor de gemiddelde gebruiker niet op tegen de winst op vlak van gebruikservaring en stroomlijning. Hij acht de kans dan ook groot dat Windows 10 Home binnenkort op de schop gaat ten voordele van Windows 10 S.

Collega Michaël is minder optimistisch en vreest voor een herhaling van het Windows RT-fiasco. Volgens hem bedient Microsoft vooral zichzelf, en zit er eigenlijk niemand te wachten op een versie van Windows die je alleen software uit de Windows Store laat installeren. Hij roept op voor een beter alternatief.

Hieronder kan je hun opinies erop nalezen, maar we horen ook graag wat jij ervan denkt. Heeft Microsoft het bij het rechte eind met Windows 10 S, of slaan ze de bal compleet mis? Laat het ons weten via onderstaande poll of in de commentaren onder dit artikel.


Mogen sociale media gereguleerd worden door de Belgische overheid?

  • Nee, versleuteling moet blijven (48%, 172 Votes)
  • Ja, met respect voor onze privacy (40%, 141 Votes)
  • Ik ga terug brieven schrijven (12%, 43 Votes)

Aantal stemmen: 356

Laden ... Laden ...

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business