Nieuws

iPhone krijgt nieuwe touchcommando’s

De nieuwe softwarekit voor de iPhone en iPad geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om twee nieuwe touchcommando’s in hun software te implementeren: de driedubbele tik en de lange tik.

De vierde bèta van de iPhone 3.2 SDK brengt op het eerste gezicht weinig vernieuwingen. Maar Seth Weintraub, blogger van Computerworld en redacteur van 9to5Mac, ontdekte echter enkele interessante nieuwtjes.

“In de gesture-map vind je twee nieuwe commandotypes (3Tap.plist en LongPress.plist) die zeker niet in de iPhone 3.1 SDK zaten. Waarschijnlijk gaat Apple ontwikkelaars toestaan deze commanda’s te gebruiken in de volgende versie van het iPhone-besturingssysteem en misschien zelfs de iPad”, aldus Weintraub.

[related_article id=”158256″]

Toch is niet zeker dat deze toepassing op de huidige iPhones beschikbaar wordt. Bèta’s van nieuwe SDK’s bevatten vaak nieuwe code om compatibiliteit met toekomstige applicaties te verzekeren. Apple verwijdert ook vaak bèta-toepassingen zonder uitleg.

iPad
Een andere mogelijkheid is dat de nieuwe touchcommando’s enkel op een nieuwe versie iPhones en de binnenkort te verschijnen iPad zal werken. Tenzij de huidige generatie een firmware-update krijgt.

Hoewel de iPhone touchcontrols met meerdere vingers ondersteunt op hardwareniveau, kan dit standaard alleen in applicaties als Safari en het fotoalbum gebruikt worden. Gameontwikkelaars ontwerpen dan weer hun eigen commando’s.

appleiphonemobilenieuwssdk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600