Nieuws

Hugo Chavez boos op internet

De Venezolaanse president Hugo Chavez wil het internet in zijn land aan banden leggen. Aanleiding is een gerucht op de populaire nieuwssite Noticiero Digital dat twee van Chavez’ naaste medewerkers zijn omgekomen.

“Het internet mag geen plaats zijn waar om het even wat beweerd kan worden. Elke land zou zijn eigen internetwetten moeten hebben”, zei Chavez tijdens een tv-speech.

De bewuste berichten werden twee dagen na publicatie weer verwijderd. Maar dat was veel te laat volgens Chavez en tegen de wet. De Noticiero Digital beweert echter dat ze enkele uren na publicatie offline zijn gehaald.

Misdaad
“We moeten maatregelen nemen, want dit is een misdaad. Ik heb gehoord dat deze website regelmatig oproept tot een staatsgreep. Dat kunnen we niet tolereren!” aldus Chavez.

De Venezolaanse nieuwssite, die populair is bij tegenstanders van Chavez’ regime, verdedigt zich door te stellen dat posts van bezoekers niet preventief gecensureerd worden.

De accounts van de verantwoordelijke bezoekers werden evenwel verwijderd en de Noticiero Digital belooft maatregelen om in de toekomst dergelijke fouten te vermijden.

Monddood
Hugo Chavez legde eerst de radio en geschreven pers aan banden en focust zich nu op het internet. Vorig jaar werd van 34 radiozenders de licentie ingetrokken.

Officieel omdat ze niet voldeden aan de wetgeving, maar volgens verschillende mensenrechtenbewegingen probeert Chavez zijn tegenstanders monddood te maken.

chavezinternetmaatschappijnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600