Nieuws

iPhone taboe op werkvloer Microsoft

Microsoftwerknemers zijn enthousiaste gebruikers van de nieuwste gadgets. Maar op eentje ervan, Apples iPhone, rust een taboe op de werkvloer.

Bijna tienduizend werknemers logden vorig jaar met hun iPhone in op het e-mailaccount van hun werkgever. Dat aantal is goed voor ongeveer tien procent van alle Microsoftmedewerkers wereldwijd. Dat vertelden bronnen binnen het bedrijf aan The Wall Street Journal.

Apple-medewerkers daarentegen zijn veel loyaler tegenover hun werkgever. De laatste maal dat een werknemer gespot werd met een mobiele telefoon van een andere fabrikant kunnen ze zich bij Apple niet meer herinneren.

[related_article id=”158256″]

Windows Phone
De iPhone, zeker eentje op de werkvloer, is toplui van Microsoft een doorn in het oog. De softwaregigant heeft immers een eigen besturingssysteem voor mobiele telefoons, Windows Phone. De iPhone symboliseert de dominantie van concurrent Apple op de smartphonemarkt.

Tijdens een bedrijfsevenement in een sportstadion in Seattle eind vorig jaar, schrokken de iPhone-minnende Microsoftmedewerkers zich een hoedje. Toen een van hen zijn iPhone gebruikte om foto’s te nemen van grote baas Steve Ballmer, rukte die laatste het kleinood uit zijn hand, legde het op het podium en deed alsof hij de telefoon onder zijn hiel vermorzelde.

Toch zijn er ook Microsoftmedewerkers die de toorn van Ballmer niet vrezen. J Allard bijvoorbeeld, die meewerkte aan de ontwikkeling van de Xbox, komt open en bloot uit voor zijn iPhone-liefde.

Kostenbesparing
Begin 2009 veranderde de Microsoftdirectie de regeling voor terugbetaling van bedrijfstelefoons. Sindsdien worden alleen nog toestellen met Windows Phone vergoed. Officieel gebeurde dit binnen een breder kostenbesparend plan, maar niet alle werknemers geloven dat.

appleiphonemicrosoftnieuwstelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600